Pirát napsal Babišovi: Klidně si dál slibujte koblihy. My uděláme z české montovny mozkovnu

15.01.2020 22:30

Pirátský poslanec Jan Lipavský po víkendovém celostátním republikovém fóru strany vzkazuje Andreji Babišovi (ANO), ať si klidně dál „slibuje koblihy“. Pirátská strana prý má jasnou vizi, kterou straně přinese nově zvolené předsednictvo. „Nové vedení ovlivní budoucnost jak strany, tak i celého Česka přinejmenším na dalších šest let,“ píše ve svém blogu na serveru Aktuálně.cz.

Pirát napsal Babišovi: Klidně si dál slibujte koblihy. My uděláme z české montovny mozkovnu
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

Nové předsednictvo bude muset připravit Piráty jak na letošní krajské volby, tak především na volby sněmovní. „V roce 2021 se rozhodne, zda budou dál vládnout populisté s podporou extremistů a v čele s Andrejem Babišem. Nebo zda se Pirátům podaří postavit plnohodnotnou demokratickou alternativu, kterou budou chtít Češi následovat,“ dodává poslanec Lipavský.

„Stále ještě si pamatuju, jak jsem byl spolu s dalšími 21 Piráty katapultován doslova z ulice rovnou do vrcholové politiky. A byla to jízda,“ vzpomíná politik a připomíná dosavadní úspěchy Pirátské strany: „I z opozice se nám daří vnášet do české zahraniční politiky sebevědomí, důraz na lidská práva či rovnou páteř ve vztahu k nedemokratickým režimům. Daří se nám též přinášet zkušenosti a inspiraci ze zahraničí.“

Co jej těší obzvláště, je, že voliči práci Pirátů vidí a oceňují. „Za poslední dva roky jsme v preferencích získali okolo pěti procent. Rosteme nejvíce ze všech politických stran. Stali jsme se druhou nejsilnější stranou a hlavní opoziční silou proti Andreji Babišovi,“ připomíná.

Zdůraznil, že Piráti představují liberální, středový směr politiky. A jsou skutečnou demokratickou alternativou k populistům či různým extremistům. Zároveň nabízejí voličům protiváhu k tradičním konzervativním stranám.

Hlavním úkolem Pirátů je podle Lipavského udělat z České republiky mozkovnu namísto montovny. „Úkolem republikového předsednictva bude rozvést naši programovou vizi. Vizi svobodné, vzdělané a digitálně propojené společnosti,“ doplnil. A také přijít s konkrétním a srozumitelným řešením témat, ve kterých vláda selhala: výstavba dálnic, chybějící novela stavebního zákona, soudržnost regionů, udržitelnost důchodů pro seniory, osamělost seniorů, snížení zdanění zaměstnanců, krajina a změny klimatu, digitální ekonomika, vzdělávání od mateřských škol, krize bydlení, opatření usnadňující byrokracii a růst malých podnikatelů, školky a úlevy usnadňující rodičům pracovat na kariéře, orientace na demokratické státy atd.

„Neslibujeme koblihy. Nabízíme splnitelný program, postavený na tvrdé každodenní práci, osobním pirátském přístupu a pevných vnitřních hodnotách,“ uzavírá svůj komentář Lipavský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…