Piráti, budoucnost Česka? Zděšení. Zkušený muž má depresi

30.03.2021 12:14

Podle Vadima Petrova je velká škoda, že se ODS odmítá postavit Pirátům. Těm Pirátům, kteří si odmítají nechat pro sebe nepěkné poznámky ke smrti Petra Kellnera. Přitom jde o generaci Pirátů, kteří žili v relativně bohaté společnosti, k jejímuž zrodu nemalou měrou pomohl i sám Kellner. Petrov je v souvislosti s tímto poznáním značně rozladěn při pohledu do české budoucnosti.

Piráti, budoucnost Česka? Zděšení. Zkušený muž má depresi
Foto: Archiv VP
Popisek: Vadim Petrov, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov poznamenal, že s odchodem Petra Kellnera se jen výrazněji ukazuje generační obměna, kterou Česko prochází. Chuť po moci ukazují Piráti a ODS už podle Petrova bohužel nemá chuť Piráty zastavit.

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí

„Jsme na hraně generační výměny. Nastupující generaci představují Piráti. ODS už definitivně přestala být konzervativní alternativou poté, co se snaží jet na pirátské generační vlně. Výrok Petra Fialy, že nikdy nepůjde do vlády s ANO, KSČM a s SPD je nevymazatelný,“ napsal Petrov na sociální síti Facebook.

„Pirátka Richterová svým komentářem k smrti Petra Kellnera, že peníze nejsou všechno, mimoděk ukázala vzorec myšlení Pirátů. Právě proto, že ona vyrostla v dostatku, o který se zasloužil i Kellner, má pocit, že ekonomická dostatečnost je věc nároková. Pirátský kolega evropský poslanec Peksa zase zapomněl na to, kdo ho do EU poslal a prohlásil se Evropanem,“ rozvedl svou myšlenku.

ODS měla podle Petrova dost času potvrdit svou pozici hlavní konzervativní síly, ale za 8 let v opozici to neudělala a teď už to podle Petrova nedožene. A Petrov bohužel nevidí koho volit. Zvlášť pokud jste konzervativně smýšlející člověk, ať už mladší či starší. ANO sice zůstává viditelnou politickou silou, ale podle Petrova není jasné, co bude s touto stranou po volbách, případně po odchodu Andreje Babiše.

„Pak už tu zbývají SPD a KSČM, které se obou krajních křídlech potkávají. KSČM svým voličům přehrává taneční hity ze svého stařičkého gramofonu, dokud se ještě někdo udrží na nohou a SPD do budoucna našlápnuto má, vždycky se najde někdo, kdo by rád radikální a jednoduchá řešení. Ale na vládní angažmá to nebude. V EU, ve které dominuje Německo, jehož jsme satelitem, rozhodně ne. Vypadá to, že mám jarní depresi. Anebo mě přepadl syndrom zavírajících se dveří. Anebo oboje,“ uzavřel posmutněle Petrov.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Vadim Petrov k podzimním volbám do Sněmovny

Vadim Petrov k podzimním volbám do Sněmovny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…