Piráti představili kandidáty do Senátu a lídry do krajských voleb

11.01.2020 21:45

Za Piráty bude na podzim kandidovat ve volbách do Senátu ve Strakonicích Michal Horák, v Kladně Adéla Šípová, v České Lípě Petr Jeník a v Olomouci Zdeněk Žák. Spolu s již dříve oznámenými kandidáty je dnes Piráti představili na celostátním sněmu v Ostravě, uvedla ČTK.

Piráti představili kandidáty do Senátu a lídry do krajských voleb
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Horák je zastupitelem města Písku a od ukončení studií působí v oboru informačních technologií. Šípová pracuje v mezinárodní advokátní kanceláři, kde se zabývá právem veřejného zadávání. Jeník je českolipským zastupitelem, působí jako webový developer, bojuje proti internetovým podvodníkům a provozuje satirický web Bonzačka.cz. Žák pracoval na manažerských nebo technických pozicích v obchodu a bankovnictví a Piráty zastupuje v olomoucké dopravní komisi.

Účastníkům fóra se představili i ostatní kandidáti na senátory. V Chebu za Piráty do voleb půjde karlovarská krajská zastupitelka a jednatelka cestovní agentury Markéta Monsportová. V Kolíně bude kandidovat odborný referent pro oblast národnostních menšin středočeského krajského úřadu Cyril Koky a v Hradci Králové městský zastupitel Pavel Vacek, který působí na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové. Kandidátem Pirátů v Plzni bude městský zastupitel Daniel Kůs.

V obvodě číslo 60 Brno-město bude o senátorské křeslo usilovat programátor a manažer Jiří Kadeřávek. Senátorským kandidátem Pirátů v Přerově bude manažer kultury místního Městského domu Pavel Ondrůj a v obvodě číslo 72 v Ostravě místostarosta městského obvodu Poruba Martin Tomášek, který zároveň působí na Ostravské univerzitě. V Karviné bude do Senátu kandidovat Radim Kravčík, který byl mimo jiné šest let kastelánem místního zámku Fryštát.

Účastníkům fóra se představili rovněž všichni lídři kandidátek pro krajské volby. Ve středních Čechách kandidátku povede krajský předseda Pirátů Jiří Snížek. Jihočeským lídrem bude českobudějovický zastupitel a lékař Lukáš Mareš.

V Plzeňském kraji povede Piráty do krajských voleb domažlický zastupitel Rudolf Špoták, v Karlovarském krajský radní Josef Janů, v Ústeckém vedoucí charitního Domu svatého Materny a bývalý ústecký místostarosta Karel Karika a v Libereckém turnovský radní Zbyněk Miklík. Lídrem kandidátky v Královéhradeckém kraji bude královéhradecký zastupitel Pavel Bulíček a v Pardubickém kraji chrudimský zastupitel Daniel Lebduška.

V Olomouckém kraji bude v čele kandidátky Pirátů prostějovský zastupitel Petr Kapounek, v Moravskoslezském kraji karvinská zastupitelka Zuzana Klusová a v Jihomoravském kraji předseda Místního sdružení Znojemsko Lukáš Dubec. Ve Zlínském kraji kandidátku povede členka kroměřížského kontrolního výboru Hana Ančincová a v Kraji Vysočina telčská zastupitelka Hana Hajnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…