Piráti půjdou do sněmovních voleb samostatně. Nechtějí dělat kompromisy

25.11.2016 20:00

Česká pirátská strana bude za rok ve sněmovních volbách kandidovat samostatně. Rozhodl o tom republikový výbor strany na základě členské ankety i dosavadních volebních výsledků. ČTK to dnes oznámil mluvčí strany Mikuláš Ferjenčík. Piráti podle něj nechtějí přistupovat na kompromisy, což by vytvoření volební koalice s jinou stranou znamenalo.

Piráti půjdou do sněmovních voleb samostatně. Nechtějí dělat kompromisy
Foto: Archiv Ivana Bartoše.
Popisek: Pirát Ivan Bartoš.

„Piráti jsou v současnosti hlavní liberální silou v české politice. Vyzýváme proto všechny svobodomyslné lidi a protikorupční bojovníky, aby se ucházeli o místa na pirátských kandidátkách, které jsou otevřené i nezávislým kandidátům a zástupcům lokálních stran a hnutí,“ uvedl místopředseda strany Martin Šmída.

Předseda strany Ivan Bartoš má za to, že na kandidátky se podaří získat občansky i politicky aktivní osobnosti i z uskupení, která samostatné kandidátky stavět nebudou.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Piráti, kteří jsou na celostátní úrovni zatím zastoupeni jen v Senátu, podle svého předsedy dostali různé nabídky na volební propojení s dalšími stranami. Všechna tato jednání ale zanesli do svého registru lobbistických kontaktů na svém webu.

Ve sněmovních volbách v roce 2013 kandidovali piráti také samostatně a získali 2,66 procenta hlasů, čímž se po Straně zelených stali druhou nejúspěšnější mimosněmovní stranou. V letošních krajských volbách získali piráti pět mandátů, stejně jako zelení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…