Pirátka Richterová, co plakala u soudu: Vlna podpory proti Liskové

18.03.2021 13:41

Pirátka žalovala a plakala u soudu. Po aktivistce chce omluvu a půl milionu za sdílení lživého příspěvku. Její fanoušci jí na twitteru mohutně podpořili. Prý je nejlepší poslankyně. „Ta odvážná a odhodlaná co bojuje spravedlivou bitvu!“ Následovali kopance do Babiše a „spodiny“. Promluvil i známý novinář od Bakaly.

Pirátka Richterová, co plakala u soudu: Vlna podpory proti Liskové
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Pirátská poslankyně Olga Richterová se dočkala obrovské vlny podpory a soucitu. Obvodní soud pro Prahu 1 začal řešit její žalobu na aktivistku Nelu Liskovou, která měla v roce 2019 sdílet na sociální síti údajně smyšlený výrok Richterové týkající se zajištění bytů pro migranty. Richterová za to žádá omluvu a více než půl milionu korun. Při výslechu u soudu se dokonce rozplakala. Tlak a útoky na její osobu byly prý těžko snesitelné.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

„Jde o to, že žiju život úplně normální mámy. Snažím se co nejlíp dělat politickou práci – podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. A na slušnou žádost o stažení lži prostě přijde stupňování útoku. Mně psala spousta cizích lidí ošklivé nadávky. Nechci to opakovat, jsou to sprosťárny. Spousta lidí psala výzvy k zabití veřejně po internetu. To nejsou normální věci a nemůžeme dopustit, aby se to dělo,“ štkala místopředsedkyně Pirátů.

Nyní podala vyjádření i na svém twitterovém účtu. „Moc děkuji za podporu, které se mi od mnoha za vás po včerejším soudu dostává. Je to pro mne ujištění, že dobrého je ve společnosti mnohem víc než opaku, popř. i toho, že nesouhlas lze vyjádřit kultivovaně. Věřím i tomu, že slušnost není slabost. Ještě jednou díky a klidný den!“

Nálož pozitivních, přejících reakcí a „srdíček“ na sebe nenechala dlouho čekat. „Paní Richterová, držte se! Je to strašné, náročné, ale jinak to nejde – zlu se musíme postavit vždy. Držím palce ať už je jen a jen líp (ale opravdově, ne jako v názvu nejmenovaného hnutí :)). Mějte se krásně.“ Napsal fanoušek Marcel.

Účet s názvem Jedna psycholožka zase napsal: „Milá Olgo, vaše reakce mi včera přišla prostě lidská! A možná, kdyby si více lidí dovolilo býti lidmi, svět by byl o trošku více v pořádku. Držím Vám palce!“ svou zprávu psycholožka doplnila dokonce tlukoucím srdcem a čtyřlístkem.

Děkovný tweet odeslal i známý komentátor a novinář Petr Honzejk. Podle toho Richterová svádí u soudu spravedlivou a užitečnou bitvu. „Musí být jasné, že agresivní lhaní není něco, co jen tak projde. Protože pokud bude procházet, stane se normou, která zcela rozvrátí společnost. Děkuji Vám.“

Pro profil CzechWidow je Richterová dokonce nejlepší poslankyní v Parlamentu. „Jste asi nejlepší poslankyně v současném Parlamentu, ostatní dámy z demokratických stran prominou. A nejen to, že odvážná a odhodlaná a patří Vám za to obrovské díky.“ Další komentář zněl: „Vydrzte. Spodinou jako Liskova, ci jak se to jmenuje, se nenechte rozhodit. Vim, je to tezke pro lidi, kteri jsou uprimni a delaji svoji praci s presvedcenim a naplno.“

Pozitivní a dokonce obdivné zprávy jednoznačně převládaly. Objevilo se ale i pár kritických hlasů. Jeden z uživatelů se třeba domníval, že udávat lidi za sdílení příspěvků není úplně v pořádku. „Takže: prvně někoho udat za sdílení vtipu a pak brečet, že je na mě někdo zlej? Proč bych nečekal nic menšího od někoho z Pirátů.“ Nutno říct, že takovýchto hlasů se našla skutečně menšina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…