Pirátka prohlásila hrozivou věc o dětech z dětských domovů. Chalánkovou zvedla ze židle a je zle

11.09.2021 13:12

K veřejné omluvě dětem, které vyšly z dětských domovů, vyzvala senátorka Jitka Chalánková v reakci na včerejší projednávání novely zákona o sociálněprávní ochraně dětí pirátskou senátorku Adélu Šípovou. Během debaty senátorka Šípová uvedla, že velmi velké množství pachatelů trestných činů s psychopatologickými sklony pochází z dětských domovů.

Pirátka prohlásila hrozivou věc o dětech z dětských domovů. Chalánkovou zvedla ze židle a je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jitka Chalánková

Během debaty senátorka Šípová uvedla, že velmi velké množství pachatelů trestných činů s psychopatologickými sklony pochází z dětských domovů.

Právě proti tomuto jejímu výroku se Chalánková důrazně vymezuje: „Musím se razantně ohradit. Jsem dlouhodobě v kontaktu s řadou mladých lidí, kteří vyšli z dětských domovů, vystudovali a našli si skvělé pracovní uplatnění. Paní senátorka Šípová jim svým výrokem plivla do tváře,“ píše ve své reakci.

Anketa

Mají Piráti kvalitní program pro seniory?

3%
95%
hlasovalo: 13261 lidí
Současně podle jejích slov Šípová urazila nepřímo i lidi, kteří v domovech pracují a pomáhají dětem na jejich strastiplné cestě životem. A také lidi v mnoha neziskových organizacích, jež pomáhají dětem při vstupu do dospělosti.

„Za svá slova by se jim měla veřejně omluvit,“ vyzývá Jitka Chalánková senátorku Šípovou.

Zároveň připomíná, že Senát, navzdory objektivním výhradám, pod tlakem schválil nekvalitní a velmi spornou novelu. „Bojovníci proti ústavní péči za každou cenu se hluboce mýlí, že dětem pomohou. Nestabilní prostředí a střídání pěstounských rodin, ke kterým nepovedená novela přispěje, můžou mít na děti devastující dopady,“ upozorňuje Chalánková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …