Pirátský udavač! Sranda z Pavla Novotného. Babiš sesílal blesky

04.12.2019 18:44

Premiér Andrej Babiš ve vysílání Rádia Impuls řekl, že je šťastný, protože nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zastavil trestní stíhání jeho rodiny v kauze Čapí hnízdo. Sám je prý na pokračování případu připraven a případnou abolici prezidenta Miloše Zemana odmítne. „Abolice není potřeba, protože jsem přesvědčený, že jsem nic protizákonného neudělal,“ prohlásil Babiš.

Pirátský udavač! Sranda z Pavla Novotného. Babiš sesílal blesky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády ČR Andrej Babiš zúčastnil konference Setkání lídrů českého stavebnictví a vystoupil zde s projevem

Babiš zopakoval svá mnohokrát vyřčená slova, že celá kauza je účelová a je za ní snaha opozice a novinářů dostat ho z politiky. „Je to jen teror novinářů, který ovlivňoval celou moji rodinu. Já už jsem si zvykl, že mě chtějí za každou cenu zlikvidovat a vyštvat z politiky, takže mě to ani nepřekvapuje,“ pronesl a dodal, že je šťastný, že jeho rodina byla z případu definitivně vyjmuta.

„Mám velkou radost a cítím velkou úlevu, že bylo definitivně zastaveno trestní stíhání mojí rodiny, mé manželky a mojí dcery,“ byl překvapivě dobře naladěn český premiér a zopakoval, že je nevinný. „Já jsem nic neudělal, bohužel to nepřidává na klidu ve společnosti, ale s tím já už nic nenadělám,“ mávl rukou Babiš.

Anketa

Měl by Andrej Babiš kvůli auditu EU odstoupit?

10%
90%
hlasovalo: 30442 lidí

Reagoval také na slova šéfa ODS Petra Fialy, který ho vyzval, aby po dobu vyšetřování obou kauz odstoupil z pozice premiéra. „Tak já navrhuji ODS, aby si za předsedu zvolili pana Pavla Novotného z Řeporyjí. S ním alespoň bude sranda,“ překvapil Babiš.

Případnou prezidentskou abolici by podle svých slov určitě nepřijal. „Abolici bych nepřijal, nevidím pro to důvod. Jsem přesvědčen, že to dopadne dobře. Ten trend je dobrý, protože původně bylo stíháno jedenáct osob, pak sedm, teď dvě, tak snad to skončí na nule,“ doufá premiér.

Poté se vyjádřil k auditu Evropské komise, o kterém opakovaně tvrdí, že je taktéž účelový. „Já jsem slyšel, že bychom měli vracet nějaké peníze EU, to není pravda, nebudeme nic vracet. My jsme museli vracet 36 miliard za zlodějny tradičních zkorumpovaných stran, které nadělaly v minulosti.“

„A ten pirátský udavač nás stál 800 milionů, když udal paní Šlechtovou,“ řekl na adresu europoslance Lukáše Wagenknechta s tím, že on Babišovu kauzu střetu zájmů v Bruselu vytvořil a je s ní jasně propojený.

„Česká republika se proti tomu auditu bude bránit, protože není žádný důvod, aby se vracely peníze,“ zopakoval svůj známý postoj Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…