Pískání na Babiše: VIDEO, které pískající nepotěší. Pár novinářů, kteří akci odsoudili. A Kalousek!

22.08.2018 9:47

Pískání na Andreje Babiše (ANO) při pietním aktu před budovou Českého rozhlasu zaměstnalo i komentátory Petra Holce a Petra Kamberského. Oba se rozhodli vyjádřit svá stanoviska. A přidal se i expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Pískání na Babiše: VIDEO, které pískající nepotěší. Pár novinářů, kteří akci odsoudili. A Kalousek!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Kamberský se na serveru Lidovky.cz vyjádřil nesouhlasně. Vadí mu, že k protestům došlo během piety. „Házejte na Babiše vajíčka, ale ne během piety,“ uvedl s tím, že je zkrátka pár chvil, kdy bychom si pískot i rajčata mohli odpustit. „Když vzpomínáme na zbytečně zmarněné životy, neměla by aktuální politická antipatie přehlušit trvalou a hlubokou úctu k padlým,“ dodal s tím, že pískot v pietní chvíli je vyjádřením neúcty k celé ceremonii. 

Původní text ZDE.




Anketa

Vadilo vám, že dav pískal na Andreje Babiše při pietním aktu před sídlem Českého rozhlasu?

hlasovalo: 22409 lidí

„Ani na vteřinu neobstojí námitka, že současná vláda se opírá o hlasy komunistů a tím ona sama narušuje jakoukoli pietu. Nebyli to čeští komunisté, kdo před padesáti lety stříleli československé občany. Dokonce právě naopak – národ tehdy stál za svým komunistickým vedením,“ poukázal také Kamberský a pozastavil se nad tím, že na Milana Štěcha, bývalého komunistu a nynějšího předsedu Senátu, nikdo nepískal.

„Pískejme na Babiše jindy a jinde. Třeba dnes na Úřadu vlády, třeba zítra klidně u rozhlasu. Ale nedělejme kravál při pietních shromážděních. To je elementární pravidlo slušného chování, asi jako že nepliveme na zem a nesmrkáme do dlaně,“ zakončil Kamberský.

„Padlí z roku 1968 se otočili v hrobě,“ zmínil pak mimo jiné ve svém komentáři na serveru Blesk.cz Petr Holec. „Letošní padesáté výročí sovětské invaze do Československa nakonec nebylo úplně nejdůstojnější,“ poznamenal Holec s tím, že ticho vycházející od prezidenta Miloše Zemana přehlušil nedůstojný ryk na Vinohradské třídě. 

Původní text ZDE.

„Před Českým rozhlasem totiž politici i další hlavouni uctívali památku padlých v roce 1968 a ty obvykle uctíváme tichem. Jistě radostný fakt, že i v Česku dnes můžeme na politiky veřejně řvát, házet vejce a demonstrovat proti nim, což nyní s gustem děláme na výročí každého důležitějšího data, mohli demonstranti nadávkami premiérovi do ‚estébáků‘ přece jen oslavit až po pietě,“ dodal Holec.

Holec si všiml i videa, které je nyní sdíleno na sociálních sítích. Po dohrání státní hymny totiž jedna ze starších žen vytýká mladšímu muži, že na premiéra nekřičel dost nahlas. „Musíš se to naučit,“ říká mu. 

„Mám zdvořilý dotaz na všechny (i na Petra Honzejka), kteří dnešní protesty proti vystoupení StBáka před Českym rozhlasem pokládají za nevhodné: Kdyby při pietním aktu např. v Ležácích vystoupil bývalý agent gestapa, také by bylo vhodné tiše mlčet, aby pietní akt nebyl rušen?“ zeptal se pak komentátorů předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek na svém twitteru.

„Vhodné by to jistě nebylo. Leč přirovnání je naprosto přitažené za vlasy. 1) normalizační bolševici fakt nebyli masoví vrazi. 2) agent gestapa by se sotva stal českým premiérem. 3) Babiš tam jako ústavní činitel nemohl nejít. (byl by mě bližší tichý protest, otočit se zády atd..),“ poznamenal Honzejk v odpovědi Kalouskovi.

„1. Obě instituce byly nástroji zločinného režimu. 2. r.1985 na Velehradě vypískaly desetitisíce poutníků ministra Klusáka, když chtěl promluvit. Žádný katolík to nebral jako neúctu k Věrozvěstům nebo Mši svaté. Každý v tom viděl protest proti nestoudnosti. Dnešek vidím stejně,“ zareagoval Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…