Píšou zvratky. Je to žumpa, zamýšlí se umělec Jan Kraus nad internetovými diskutéry

09.01.2014 10:03

Moderátor, herec a známý bavič Jan Kraus na stránkách svého Kraus Magazínu bez milosti odsoudil internetové diskuse, které označuje například za "vyzvrácené mentální žumpy". Současně se podobně nelichotivě vyjadřuje také o jejich přispěvatelích, když o diskusích hovoří jako o "ghettu zničených, závistivých a nešťastných".

Píšou zvratky. Je to žumpa, zamýšlí se umělec Jan Kraus nad internetovými diskutéry
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Anketa

Kdo by byl lepší premiér?

hlasovalo: 10620 lidí

"Ukázalo se, že stohy internetové tzv. 'diskuse', tedy vesměs vyzvrácené mentální žumpy, jsou výbornou zábavou např. na Silvestra. Četli jsme si je se s přáteli a mohli se umlátit smíchy. Čím větší žumpochod, tím víc jsme vřískali. A na webu toho je nekonečně, takže se lze bavit až do úplného vysílení smíchy," píše moderátor Jan Kraus na svém webu.

Chudáci, zchřadlý mozek... Tato slova diskutující nepotěší

Sám pak prý začal o těchto "chudácích" přemýšlet a zkusil si podobného "nešťastníka" představit. "Sedí před obrazovkou, čte a pak: 'Ták a teď to tam namastím…!' vyjekne mu zchřadlý mozek vlastním zoufalstvím. Možná ani to ne. Mozek ani nic nestihne a prsty závistivé zloby už tlučou své 'poselství' do haldy stejných zavytí zbytečnosti," pokračuje Kraus.

Celý text Jana Krause čtěte ZDE.

Případně podle baviče může jít prý o zkratkovitou úlevu vlastní zmačkanosti bez ohledu na efekt. "Něco jako stolice? Nebo se po vyzvrácení kochá pocitem jisté seberealizace, že také existuje? Prohlíží si svůj zlobný výměšek a odpálení enterem na web, do sloupce stovek dalších, mu přinese pocit blízký vyvrcholení," spekuluje Kraus.

Sám diskuse povolil, prý z lítosti

Nicméně ačkoli moderátor internetové diskuse natolik odsuzuje, na serveru YouTube.cz pod záznamy ze své televizní show je povolil. Prý na žádost desítek lidí a z lítosti. "Proč to tak potřebují, nechápal jsem. Samotáři? Bez známých a přátel, odkázáni jen na vzájemné tlachy na internetu? Pocit společenského vyžití, uplatnění…?" přemítá umělec.

"Vždyť i ten zoufalec musel pochopit (možná silný výraz), spíš zjistit, že 'diskuze' je téměř vždy (výjimek opravdu poskrovnu) ghetto zničených, závistivých a nešťastných. A že svým přídavkem na seznam jen stvrzuje, že jeho stav je zoufalý," pokračuje moderátor.

Možná by prý stačilo nazvat místo "diskuse" volný prostor pro tyto nemocné pravdivě a výstižně, totiž "pro nemocné". Dnes už si prý společnost na tyto "zvratky" natolik zvykla, že zcela ztratily na směrodatnosti. "Něco mezi orgasmem a stolicí: Musí to ven! Ale nepomůže. Dnes už naštěstí: ani neublíží," uzavírá Jan Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…