Pití alkoholu ve sněmovně: Hovoří Jana Černochová

06.03.2014 12:30

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za hnutí ANO Jaroslava Jermanová představila návrh svého poslaneckého klubu na úplný zákaz nalévání alkoholu v Poslanecké sněmovně. Sama pak naznačila, že ve své snaze přimět poslance ke slušnému chování chce jít ještě dál, a klidně je bude obcházet s detekčním přístrojem.

Pití alkoholu ve sněmovně: Hovoří Jana Černochová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Anketa

Podporujete zákaz prodeje alkoholu ve sněmovně?

96%
4%
hlasovalo: 5150 lidí

Její nápad rozlítil poslankyni ODS Janu Černochovou, která v noci napsala na Facebook, že je jí úplně jedno, jestli se ve sněmovně bude prodávat alkohol, nebo ne. „Tvrdý alkohol mi nechutná a piju ho jednou za uherský rok a víno si občas dám, s přáteli, což mě vylučuje z pití ve sněmovně,“ píše.

Co ale Černochové vadí, je fakt, jak místopředsedkyně Jermanová prezentuje Poslaneckou sněmovnu. „Uráží mě, když z toho někdo dělá politické téma dne a dělá z poslanců před celým národem alkoholiky,“ napsala poslankyně.

Zaujala ji i myšlenka kontrol střízlivosti zákonodárců. Bylo by prý zajímavé, kdyby místopředsedkyně sněmovny rozvedla, jak si je představuje. „Bude stát u vchodu a dávat nám ráno, v poledne a odpoledne dýchat do balónku a provádět osobní kontrolu zavazadel a vysvlékne nás donaha?“ ptá se posměšně.

V podobném duchu pak navrhla prověřování intoxikace poslanců ještě rozšířit. „Co takhle krevní testy na kontrolu antidepresiv, jako další zlepšovák produktivity práce sněmovny,“ doporučuje s tím, že takové poslance bychom rovnou mohli vykazovat z jednání. „Obávám se, že by zrovna lavice hnutí ANO dost prořídla,“ poznamenala Černochová.

Vážněji pak dodává, že takováto prověřování způsobilosti jsou trapná a nedůstojná. „Raději budu poslouchat poslance, který si dal panáka slivovice, než se koukat na paní Jermanovou v zelené mikině s kapucí, jak nedokáže uřídit Poslaneckou sněmovnu a všichni si z ní dělají srandu,“ uzavřela narážkou na autorku prohibiční novely. 

Co přesně napsala Jana Černochová na Facebook:

Je mi úplně fuk jestli se v Poslanecké sněmovně zakáže prodej alkoholu, nebo ne. Tvrdý alkohol mi nechutná a piju ho jednou za uherský rok a víno si občas dám, s přáteli, což mě vylučuje z pití v PS. Uráží mě, když z toho někdo dělá politické téma dne a dělá z poslanců před celým národem alkoholiky. Jak si paní Jermanová představuje kontrolu těch, co požili? Bude stát u vchodu a dávat nám ráno, v poledne a odpoledne dýchat do balónku a provádět osobní kontrolu zavazadel a vysvlékne nás donaha? Proč se jí někdo nezeptá, jaké poslance vyváděl "nějaký" předseda klubu pro opilost ze sálu Sněmovny? Zatím jsem byla na všech schůzích a nic takového jsem nezažila.....Co takhle krevní testy na kontrolu antidepresiv, jako další zlepšovák produktivity práce Sněmovny? Každý klub má ve svých řadách nějakého doktora, takže by mohl ráno provést odběry a podat paní Jermanové hlášení o tom, kdo je způsobilý a kdo ne. Obávám se, že by zrovna lavice hnutí ANO dost prořídla..... Je to hloupé, trapné a nedůstojné. Raději budu poslouchat poslance, který si dal panáka slivovice, než se koukat na paní Jermanovou v zelené mikině s kapucí, jak nedokáže uřídit Poslaneckou sněmovnu a všichni si z ní dělají srandu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…