Pitomci, vzkazuje Jaroslav Hutka obhájcům Zemana. Já se musel svléknout, hájí ho Marek Hilšer. A o Hutkovi vznikla veselá písnička

05.08.2018 19:23

Poprask kolem písničky Jaroslava Hutky o smrti Miloše Zemana neutichá. Ke kauze se vyjádřil neúspěšný prezidentský kandidát a nyní uchazeč o post senátora Marek Hilšer, ale znovu také sám Jaroslav Hutka. Nahlédněte.

Pitomci, vzkazuje Jaroslav Hutka obhájcům Zemana. Já se musel svléknout, hájí ho Marek Hilšer. A o Hutkovi vznikla veselá písnička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Hutka na demonstraci proti Babišovi nazvané Proč? Proto!

Písničkář Jaroslav Hutka před nějakým časem nazpíval nový song. Provokativní song. O tom, jak se čeští králové i první prezident našeho státu T. G. Masaryk obracejí v hrobě z toho, co v roli prezidenta předvádí Miloš Zeman. Zeman si prý jako prezident počíná tak mizerně, že je třeba se ptát, proč si pro něj už nepřišla zubatá a neumožnila změnu v prezidentském úřadě.

Anketa

Považujete účast našich vojáků v Afghánistánu za smysluplnou?

7%
93%
hlasovalo: 18478 lidí

„Sprosťák a ožrala, blemci blemt, tlučhuba, vidlák a chvástal, vždyť to byl náš český prezident, arcibiskup Duka zalkal,“ zpívá dále Hutka s tím, že na Hradě zmatek nastal. „Lebka praskla, mozek odkryla, kladivo, srp, rudá hvězda, na maják šplouchala tequila, v podvěsku kremelská brázda, Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, hotovo, konec a basta,“ věštil Zemanův konec písničkář.

Pro někoho je podobný text daleko za hranou. Hutku tvrdě odsoudil Zemanův podřízený, hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Nejeden Čech, Moravan či Slezan se přidal na Ovčáčkovu stranu a ptal se Hutky v dopisech, kde nechal rozum, proč se choval tak netaktně a podobně. Hutka prozradil, že mu čtenáři serveru ParlamentníListy.cz poslali spousty „milých“ dopisů plných urážek.

Hutka se však nedočkal jen kritiky, ale také zastání. Zatímco stoupenci prezidenta Zemana nenechali na písničkáři nit suchou, kritici prezidenta vyslovovali názor, že člověk jako Miloš Zeman si přesně takovou písničku zasloužil. Písničkáře se zastal i senátní kandidát Marek Hilšer. Pozastavil se nad tím, že když Miloš Zeman přál smrt novinářům, nemalé části české veřejnosti to nevadilo. Tato část prezidentovi dokonce tleskala. Ale když si něco podobného dovolil Hutka, strhl se křik.

„Když prezident Zeman tvrdil Putinovi, že by se novináři měli likvidovat, mnohým to nevadilo. Někteří ho za to dokonce chválili. Kardinál Duka mlčel. Když se nyní písničkář Jaroslav Hutka vyjádřil, byť v básnické metafoře, stejně nekorektně o prezidentovi, mnozí mu spílají a odsuzují ho. Tato situace ukazuje na to, co se začne odehrávat ve společnosti, když hlava státu začne být nekorektní. Je třeba říci, že se sprostotou začal Miloš Zeman, a nyní sklízíme její plody. Nepřeji si, aby tento šílený stav řešila zubatá jako v písničce J. Hutky, ale abychom se tomu postavili v našich duších,“ napsal Hilšer na sociální síti Facebook.   

V diskusi pod svým příspěvkem připomněl jak některé kontroverzní výroky prezidenta Zemana, tak svůj vlastní počin, kterým se pokoušel upoutat pozornost médií. Když Rusko vojenskými silami obsadilo poloostrov Krym a začalo podporovat separatisty na východě Ukrajiny, Hilšer vyrazil na tiskovou konferenci vlády v čele s Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a svlékl se. Tím upoutal pozornost médií.

„Zoufalá situace vede lidi dělat zoufalé činy. Jsme jenom lidi. Já už se taky musel svléknout do půl těla, když jsem byl zoufalý z naší vlády,“ dovysvětlil Hilšer.

V podobném duchu se na sociální síti Facebook vyjádřil i Jaroslav Hutka, který dal najevo, že má plné zuby lidí, kteří sice na jedné straně nenechávají nit suchou na politické korektnosti, ale když si někdo jiný dovolí stvořit nekorektní píseň, oheň je na střeše. Hutkovi to připomíná uvažování komunistů před rokem 1989.

„Už mi jdou na nervy ti podvodníci s podomním obchodováním s korektností. Tvrdí, že kazíme svět přehnanou slušností, tedy korektností. Tak jsem je poslechl, a napsal jsem tedy nekorektní píseň. A to jim najednou vadí. Hmm. Když jsem byl poprvé zadržen na 48 hodin kvůli písni Havlíčku, Havle, tak estébáci potřebovali přiznání, že je to o Havlovi, já trval na tom, že o Havlíčkovi. A v jedné chvíli to na mě zkusili podobně: ‚O vás disidentech se říká, že jste pravdomluvní, a vy nám tady lžete...‘ To mě v těch nejistých chvílích docela pobavilo, ano, jsem pravdomluvný, ale nejsem blbej, abych byl korektní před politickou policií. Zeman může být nekorektní prase a já to mám korektně akceptovat. Tak v tomhle nejedu, ani v těch kecech o pokleslé umělecké hodnotě. Předpokládám, že kritici jsou zarytí posluchači Radia Impuls,“ napsal Hutka.   

Pan Pavel J. Hejátko v reakci na Hutkovu píseň stvořil jakýsi antisong, v němž se písničkáři vysmál. „Kdysi z plný Letenský chodí na mě teď deset lidí,“ zpívá muž Hutkovi na videu dostupném na sociální síti YouTube. „Já hořce vzpomínám, jak bylo s Havlem nám, když jsme si tak drze vládli,“ nešetřil dál kritikou na adresu občana pan Hejátko. Zatímco Jarek Nohavica prý teď plní sály a přebírá řády, Hutkovi už údajně zůstávají jen tyhle vzpomínky na lepší časy s Havlem. „Teď se jak bezďák jen toulám krajem, sbírám vajgly, vykládám školákům, jak se mi těžko hraje, hlavně pod Zemanem,“ uzavřel krátkou píseň se škodolibým pousmáním lidový pěvec.

Zdá se však, že Hutka se nedává odradit tím, jak ti „pitomci“ reagují na jeho veselou a neposednou písničku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…