Pitomost. Nic jste nepochopil. Kalousek se chopil klávesnice a ztratil trpělivost s Vondráčkem

25.03.2019 17:28

V české politice se stále něco děje. Některé spory politiků se občanům zdají takřka dětinské. Připomínají situaci, kdy vaše dítko školou povinné přinese domů pětku z písemky z matematiky a hájí se tím, že jeho spolužáci také dostali pětku. Takhle nějak prý teď vypadá bitva mezi předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem a předsedou poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavem Kalouskem.

Pitomost. Nic jste nepochopil. Kalousek se chopil klávesnice a ztratil trpělivost s Vondráčkem
Foto: Twitter
Popisek: Šéf sněmovny Radek Vondráček s kolegou Janulíkem z hnutí ANO

Předseda Sněmovny Radek Vondráček před několika dny zavítal do Vatikánu, pozval papeže Františka do Česka a mimo jiné navštívil také baziliku sv. Klimenta, kde si pořídil foto. Nedaleko výstražné cedule, že se v tomto objektu opravdu fotit nesmí.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek Vondráčka na sociální síti Twitter požádal, aby své zemi nedělal ostudu alespoň za hranicemi, když už ji dělá doma, jestliže považuje za vhodné stát v botách na stolku předsedy Sněmovny s kytarou v ruce.

Zahájil tak příběh, který si dnes žije vlastním životem.

Anketa

Pro koho byste hlasovali ve 2. kole prezidentských voleb na Slovensku?

hlasovalo: 10456 lidí

Vondráček se totiž ohradil, že v bazilice sv. Klimenta sice měli příslušné cedule, ale zcela výjimečně se tam fotit smělo. „Všechny mohu ujistit, že kvůli mimořádné události se v bazilice sv. Klimenta fotit SMĚLO, celou mši natáčelo dokonce několik TV štábů včetně České televize. Velvyslanectví předjednalo speciální povolení pro natáčení a fotografování u priora kláštera!“ zdůraznil.

Jedním dechem dodal, že je zvědav, zda se dočká omluv novinářů, kteří se z jeho focení údajně pokusili udělat mediální skandál.

Poukázal také na to, že Miroslav Kalousek sice tepe jiné, ale sám se fotí na místech, kde by se to dělat nemělo.

„Zajímalo by mě, jestli si i @kalousekm zařídil povolenku, když fotil na výstavě Picassa v Paříži či na koncertě České filharmonie. Přikládám jeho úlovky, které mi posílají lidé s komentáři o pokrytectví? Napsal na sociální síti Twitter. A přidal k tomu dva Kalouskovy příspěvky.  

V tu chvíli se znovu přihlásil o slovo Kalousek a Vondráčkovi sdělil, že vlastně nic nepochopil. „Zase jste nic nepochopil, pane předsedo. Můj post nezjišťoval ‚zvláštní povolení‘. Komentoval šokující fakt, že předseda Sněmovny umístil na svůj profil fotografii se zákazem fotografování. To je ta otřesná pitomost, kterou si Sněmovna nezaslouží,“ přešel do protiútoku člen TOP 09.

Voliči, kteří této kauze věnují pozornost, se nad ní často baví, někteří se stavějí na stranu Miroslava Kalouska, druzí na stranu Radka Vondráčka a třetím se zdá, že poslanci se předhánějí, kdo se zachová hloupěji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…