Pitomost a zvrácenost! Babišem vyhozený ministr zase zlobí

18.02.2020 7:00

Exministr dopravy Vladimír Kremlík se vyjádřil ke zprávě serveru Seznam Zprávy o tom, že poslanci ANO měli pomáhat neznámé firmě k miliardové zakázce. V celé věci je mimo jiné zapojen vlivný poslanec Martin Kolovratník.

Pitomost a zvrácenost! Babišem vyhozený ministr zase zlobí
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Vladimír Kremlík

Server se ve svém textu vrací do července loňského roku, kdy se sešel tehdejší ministr dopravy Vladimír Kremlík s ředitelem Správy železnic Jiřím Svobodou. Tehdy od něj získal složku dokumentů a smluv, které by soukromé společnosti Batesys One umožnily vybudovat a provozovat optickou síť podél železničních cest. 

Anketa

Měla by policie zakročit proti těm, kteří by blokovali Stanislavu Křečkovi přístup do kanceláře ombudsmana?

99%
1%
hlasovalo: 15431 lidí

Jen o pár měsíců později pak stejnou složku dostal i od poslance hnutí ANO Martina Kolovratníka. Podle slov Kremlíka to bral jako lobbing. Soukromá společnost chtěla vybudovat dvě vysokorychlostní a vysokokapacitní telekomunikační sítě optického vedení. Jednu by si nechala pro sebe, druhou by si mohl koupit stát.

Kremlík podle všeho složku od Svobody odložil s tím, že projekt nepodpoří. O pár měsíců později pak přišel právě Kolovratník. Ten se hájí, že mu projekt přišel zajímavý. Schůzku s Batesysem sám prý absolvoval, a to na základě „dohození“ od poslance ANO Pustějovského. 

Anketa

Měla by policie zakročit proti těm, kteří by blokovali Stanislavu Křečkovi přístup do kanceláře ombudsmana?

99%
1%
hlasovalo: 15431 lidí

Co je podle serveru Seznam Zprávy ale velmi zajímavé, je to, že společnost Batesys One je něco jako prázdná schránka. Sídlí spolu se stovkou dalších firem na virtuální adrese, nemá žádnou skutečnou kancelář, žádné internetové schránky ani veřejně žádné kontakty. Nemá zveřejněnou ani účetní závěrku. Předseda představenstva Lukáš Abazid pak na dotazy serveru nereagoval.  „Není mým úkolem dělat detektivní kancelář a lustrovat každého, kdo ke mně přijde,“ uvádí k těmto zjištěním Kolovratník.

„Dnes vznikla trochu vyhrocená diskuse o tom, zda někdo lobboval, či ne. Ale o tom to vůbec není. Politici by měli lobbovat, to je v pořádku. Prosazovat zájmy je legitimní. Vždy jsem byl zastáncem ekonomické diplomacie; prezident republiky, premiér i ministři mají lobbovat za zájmy českých občanů a firem, zejména v zahraničí. Nikdy mi to nevadilo. Naopak. Ale nelze lobbovat za ekonomické pitomosti a zvrácenosti. Žádný svéprávný ministr nepodepíše předtištěný souhlas s miliardovým obchodem pro netransparentní bezejmennou schránku, a to na úkor majetku státu,“ dodal k celé věci na svém facebookovém profilu Kremlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…