Pitr prý má zájem o majetek zkrachovalé Viktoriagruppe

20.02.2016 21:01

Podnikatel Tomáš Pitr má zájem o majetek zkrachovalé společnosti Viktoriagruppe, která Česku schraňovala strategické zásoby nafty. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Pitr prý má zájem o majetek zkrachovalé Viktoriagruppe
Foto: red
Popisek: Podnikatel Tomáš Pitr

Z účtů Viktoriagruppe ale časem zmizely peníze a firma před dvěma lety skončila v insolvenci. Od té doby se stát neúspěšně domáhá své nafty, kterou mu Viktoriagruppe hlídala, a rovněž nezaplacených daní.

List už dříve informoval o tom, že Pitr prostřednictvím advokátky Kateřiny Radostové jednal o nákupu areálu v Chlumci nad Cidlinou, kde Viktoriagruppe patřil takzvaný daňový sklad. Nejnověji má podle informací zmíněného deníku zájem rovněž o druhý areál společnosti v bavorském Kraillingu, kde stále leží státní nafta za více než 1,2 miliardy korun.

List poukazuje na zajímavý fakt. A sice na to, že v tomto týdnu sice konkurzní správce Mirko Mollen povolil Česku, že si může svou naftu odvézt, problém je ovšem v tom, že stanovil termín do konce dubna. A prakticky všichni vysoce postavení státní úředníci se shodují, že tento termín je naprosto nereálný. Dopravit zásoby do Česka by trvalo reálně minimálně do půlky června.

Mimo záznam pak prý zástupci českého státu tvrdí, že Mollen už zřejmě má dohodu s některým ze zájemců o majetek Viktoriagruppe, a proto snahy Česka o návrat dlužné nafty nebo peněz odrazil.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …