Plať, mlč a poslouchej. Tak to chodí u Babiše, vypověděli odpadlíci

20.04.2016 6:51

O situaci v hnutí ANO referuje článek na serveru Echo24.cz. Další odpadlíci z hnutí totiž o svém odchodu říkají, že jiný názor se rovná zradě.

Plať, mlč a poslouchej. Tak to chodí u Babiše, vypověděli odpadlíci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Své k odchodu řekla mimo jiné Canka Z. Poledníčková, bývalá místopředsedkyně hnutí ANO na Praze-východ a bývalá členka hnutí. Podle ní, pokud máte vlastní názor, musíte hnutí opustit. Praktiky hnutí podle ní porušují demokratické principy a směřují k totalitnímu režimu. Spolu s ní stranu opustili tři další členové – Jiří Flek, Tomáš Miksa a Anna Burešová. 

K jejich odchodu je mimo jiné přiměl nesouhlas se sestavováním kandidátky do podzimních krajských voleb. K její podobě se totiž nemohli vyjádřit. „Pan předseda Čermák se rozhodl sám sestavit kandidátku, aniž by se s námi členy nějak pobavil,“ řekla Poledníčková. Podle ní členství znamenalo jen placení členského příspěvku a plnění příkazů. 

„Nabírali se pouze členové se shodnými názory. Z hnutí odcházeli lidé, kteří měli jiný názor,“ myslí si Poledníčková. 

Původní text ZDE.

Předseda oblastní organizace Praha-východ Jan Čermák vystoupení členů potvrdil, blíže se však bavit nechtěl. Podle Poledníčkové však nebyly důvodem mocenské boje. Znovu zopakovala, že normální členové nejsou k diskusi ani připouštěni.

Poledníčková své výhrady a důvody k odchodu sepsala do dopisu, jejž zaslala na centrálu hnutí a do dalších poboček. Tomáš Miksa do dopisu také připsal, že nesouhlasí s levicovým směřováním hnutí. „Nesouhlasím s levicovým posunem ideologie hnutí směřujícím k totalitnímu režimu,“ uvedl Miksa. 

Hnutí ANO se s problémy potýká dlouhodobě, většina rozpadů souvisela s nevraživostí v rámci hnutí ANO. Některé buňky byly dokonce zrušeny samotným předsedou Andrejem Babišem jako odstrašující příklad. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…