Pláže v Libanonu? Ženy v miniaturních bikinách i zahalené v burkinách, vyprávěla v ČT24 velvyslankyně

01.09.2017 19:11

O situaci v Libanonu pohovořila v Interview ČT24 česká velvyslankyě v Libanonu Michaela Froňková.

Pláže v Libanonu? Ženy v miniaturních bikinách i zahalené v burkinách, vyprávěla v ČT24 velvyslankyně
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

„Strach nemám. Bojuje se v lokalizovaných oblastech. Má to tam pod kontrolou libanonská armáda. Do Bejrútu ani do přímořských letovisek se konflikt nedostane,“ sdělila Froňková k situaci v Libanonu. 

„V Libanonu žijí vedle sebe tři největší náboženská uskupení – šíité, sunnité a křesťané. Mají kvůli tomu i uspořádanou ústavu. Armáda je výborným příkladem toho, že funguje naprosto bez problémů a funguje v Libanonu i jako policejní složka,“ dodala Froňková s tím, že na malém prostoru žije 17 náboženských skupin. “Promítá se to jen do toho, že vše trvá dlouho. Než se všechny skupiny dohodnou, je to dlouhodobý proces,“ podotkla.

„Co by bylo nejhorší pro region, je destabilizace Libanonu,“ dodala pak k situaci také Froňková a rozhovořila se o hnutí Hizballáh.

Froňková se pak vyjádřila k tomu, že v zemi, která je velká jako Jihočeský kraj, je znát velké množství uprchlíků. „Libanonci se k Syřanům postavili velmi otevřeně, ale nyní je cítit vyčerpanost. Ta země na to nestačí svými energiemi, svými zdroji vody,“ podotkla Froňková. „Touha Libanonců je ta, aby se většina Syřanů vrátila do země,“ dodala. Palestinci podle ní nemají vůbec status uprchlíka. „Syřané nemají ani uprchlické tábory, hovoří se o stanových městečkách,“ řekla. 

A jak se v Libanonu snaží Česká republika? „Máme tam takzvané malé lokální projekty, kdy se snažíme například cílit na libanonské školy, aby měly prostředky na výuku syrských dětí,“ uvedla.

Závěrem se pak Froňková vyjádřila k dění na pláži. „Najdete tam dívky v nejminiaturnějších bikinách i ženy v burkinách. Já chodím v evropských plavkách. Nikoho to absolutně nepohoršuje,“ sdělila Froňková a hovořila o vztahu mužů v Libanonu k ženám. „Arabský muž má velmi rád evropské ženy ve funkci. Absolutně jsem se nesetkala s nějakým problémem,“ vyprávěla Froňková. A z čeho bychom se v Česku měli poučit, když se podíváme do Libanonu? „Je tam velká rodinná soudržnost,“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…