Plesl sledoval volby ve Francii a pak se svěřil: Jestli zejtra nepřijdu do práce, zatkli mě pracovníci odboru pro kontrolu pravdy

24.04.2017 15:59

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl monitoroval na svém facebookovém profilu výsledky francouzských prezidentských voleb. A nebral si leckdy ve svých komentářích servítky.

Plesl sledoval volby ve Francii a pak se svěřil: Jestli zejtra nepřijdu do práce, zatkli mě pracovníci odboru pro kontrolu pravdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

"Neumím francouzsky a vůbec nerozumím Francii. Nechápu, jak se v těch volbách někdo může orientovat," uvedl mimo jiné Plesl. Podle něj radši nevěřit ani exit pollům.

V průběhu večera se také obával o titulní stranu svého deníku. "Začínám se trochu bát, že na zítřejší titulní straně MFD nemáme vítěze prvního kola francouzských voleb. Takže fake news, post truth a všechny tyhle věci... Jestli zejtra nepřijdu do práce, zatkli mě pracovníci odboru pro kontrolu pravdy na MV ČR," uvedl. 

Svěřil se i s tím, že se mu líbí ten koncept boje za záchranu liberální demokracie odmítáním výsledku svobodných voleb. "To je tak progresivní, že by se to mohlo začít vyučovat na Masarykově dělnické univerzitě," dodal.

A závěr svého večerního monitorování pak věnoval Českému rozhlasu. "Oceňuju, že si pro vztahy s ostatními médii najal zkušeného experta z Respektu Michala Zlatkovského. Takže teď se třeba můžeme začít věnovat všem pí.ovinám, které na Rádiu Plus vykládá Barbora Tachecí," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…