Plivete občanům do obličeje, řádil Okamura. Pak vytáhl příběh kamaráda, kterého nechtěli ošetřit

12.12.2013 22:57

Koaliční smlouva už leží na stole prezidenta Miloše Zemana. Budoucí vládní strany se v ní mimo jiné shodly na zrušení drtivé většiny zdravotnických poplatků, pacienti budou od ledna dalšího roku platit jen 90 korun za návštěvu pohotovosti. Předseda Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura v pořadu Události, komentáře na ČT24 uvedl, že mu vadí i tento poplatek.

Plivete občanům do obličeje, řádil Okamura. Pak vytáhl příběh kamaráda, kterého nechtěli ošetřit
Foto: Daniela Černá
Popisek: Okamura hovořil i o komplotu politických stran

Okamura by uvítal zrušení veškerých poplatků za zdravotnickou péči, tedy i toho za pohotovostní službu. „Někdy člověk u sebe peníze zkrátka nemá a nemusí se pak dočkat lékařské pomoci,“ prohlásil.

Moderátor pořadu Martin Veselovský se nevěřícně optal, zda se již někdy s takovým případem setkal či o něčem takovém slyšel. „Zrovna můj kamarád Jaroslav Novák, spoluzakladatel našeho hnutí, má podobnou zkušenost. Udělalo se mu špatně, neměl hotovost a lékaři se zdráhali ho ošetřit,“ odvětil Okamura.

Zcela opačné stanovisko zastává předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. „Je to nezodpovědný krok, který způsobí propad příjmů ve zdravotnictví a poškodí zejména soukromé ambulantní lékaře,“ kroutil hlavou.

Za absurdní pak považuje zrušení poplatků za stravování v nemocnicích, protože tak prý zdravotnická zařízení přijdou o podstatný zdroj příjmů. „Nakonec to zaplatí někdo jiný, tedy ti, kteří platí daně,“ dodal.

ODS zákon o obecném referendu nepodpoří

Úsvit o přímé demokracii usiluje zejména o prosazení zákona o obecném referendu. Okamura tvrdí, že o něj usilují všechny sněmovní strany, avšak pobuřují ho některé z požadavků na uznání platnosti referenda, například nutná padesátiprocentní účast všech voličů.

„Jsou to plivance občanům do obličeje. Politici je mají za nesvéprávné,“ rozzlobil se. Stanjura mu ale rázně odvětil, že hlasy od ODS k podpoření tohoto zákona rozhodně nezíská, a není proto pravda, že by jeho vznik byl cílem všech stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…