Plzeňské Slavnosti svobody budou dnes pokračovat ukázkami bojů a swingem

02.05.2015 6:09

V Plzni dnes pokračují Slavnosti svobody, které připomínají 70. výročí osvobození města americkou armádou v květnu 1945. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky bojů, swingovou hudbu a besedu s veterány druhé světové války. Letos jich přijelo 21.

Plzeňské Slavnosti svobody budou dnes pokračovat ukázkami bojů a swingem
Foto: Jiří Hroza
Popisek: Před plzeňskou radnicí

Inscenace náletu bude k vidění na vlakovém nádraží v Koterově, k návštěvě budou nadále lákat vojenské tábory v Borském parku a Křižíkových sadech a také doprovodný kulturní program. Náměstí Republiky se večer promění ve velký taneční parket, osvobození bude připomínat hudba ve swingovém rytmu.

V Plzni se velké oslavy osvobození americkou armádou konají od roku 1990. Na letošních Slavnostech svobody, které od čtvrtka potrvají až do středy 6. května, vedení města očekává desítky tisíc návštěvníků.

Plzeň byla posledním velkým městem osvobozeným americkou armádou. Slavnosti svobody tak symbolicky končí téměř roční sérii akcí, které začaly loni v Normandii při oslavách vylodění spojenců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…