Po Brexitu v Británii nastalo týrání důchodců. Důvod: Chtěli pryč z EU

06.07.2016 11:28

Jedním z bezpočtu následků britského referenda o členství v EU je podle agentury Reuters nově obtěžování seniorů. Většina jich podle analýzy výsledků totiž hlasovala pro vystoupení z EU, s čímž mladí nesouhlasí. A už si toho všimli i experti OSN.

Po Brexitu v Británii nastalo týrání důchodců. Důvod: Chtěli pryč z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Britští senioři podle odbornice OSN na lidská práva Rosy Kornfeld-Matteové trpí ageistickým obtěžováním. Mladí lidé totiž nesouhlasí s převažujícím názorem seniorů, že je třeba z EU vystoupit.

Výsledek referenda totiž rozdělil britskou společnost, a aniž by vůbec započal proces vystoupení z EU, škody již byly napáchány. Politické elity se vzdávají svých funkcí a Británie je uvržena do chaosu.

Celý text zde

Podle Kornfeld-Matteové je zcela nepřijatelné, aby se tisk a sociální média dovolávaly omezení volebního práva na základě věku. Je to zcela v rozporu s mezinárodním právem.

„Jeden časopis dokonce navrhl, aby byla penzistům odebrána práva volit, stejně jako jsou jim odebírány řidičské průkazy ve chvíli, kdy dosáhnou určitého věku,“ uvedla ve svém prohlášení.

Současná diskriminace starých lidí je pak staví na okraj společnosti a izoluje je. „Je také úzce spojena s násilím a týráním na veřejnosti i v soukromí, které je následkem stereotypizace a svalování viny, jež posilují podvědomé motivy,“ napsala Kornfeld-Matteová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…