Po Šlachtovi se Babiš postaral i o Komárka. Bude pro něj nahánět neplatiče daní

18.02.2017 10:04

Bývalý detektiv protimafiánské policejní jednotky Jiří Komárek, který během loňských sporů o reorganizaci elitních útvarů veřejně nařkl policejního prezidenta Tomáše Tuhého z brutálního úniku informací, nastoupí na Finanční správu spadající pod Ministerstvo financí vedené Andrejem Babišem (ANO). Informoval o tom server Novinky.cz.

Po Šlachtovi se Babiš postaral i o Komárka. Bude pro něj nahánět neplatiče daní
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Server připomíná, že Komárek tak bude následovat svého dřívějšího šéfa Roberta Šlachtu, který po protestním odchodu od policie zamířil na post náměstka celní správy, tedy rovněž do sféry vlivu šéfa státní kasy a jednoho z nejhlasitějších kritiků loňské policejní reformy. Komárkovo angažmá na Finanční správě Právu potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje.

Celý text je ZDE

Podle informací Práva by exdetektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) měl mít od příštího měsíce na starosti koordinaci Daňové kobry, tedy specializovaného společného týmu policistů, celníků a právě Finanční správy zaměřeného na daňové úniky.

Sám Komárek, který se dosud hospodářskou ani daňovou kriminalitou nezabýval, se ke zjištěním Práva odmítl jakkoli vyjádřit. „Bez komentáře,“ uvedl bývalý detektiv. Bez odpovědí ponechala otázky Práva také mluvčí Finanční správy Petra Petlachová s tím, že se vyjádří až po víkendu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…