Po Turecku to začalo vřít v další zemi. V Arménii ozbrojenci na protest proti prezidentovi drží rukojmí

17.07.2016 15:42

V hlavním městě Arménie Jerevanu to vře. Skupina ozbrojenců zde obsadila centrální policejní stanici a drží několik rukojmí. Uvedl to server ČT24.cz podle agentury Reuters.

Po Turecku to začalo vřít v další zemi. V Arménii ozbrojenci na protest proti prezidentovi drží rukojmí
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na státní návštěvě Arménie

Ozbrojenci podle všeho žádají vydání vězněného opozičního lídra Jiraire Sefiliana a požadují také odstoupení prezidenta Serže Sarkisjana. Zřejmě jejich komplici pak na internetu šíří zprávy o povstání, což arménské složky popírají. 

Během útoku již zemřel jeden z policistů, další dva byli zraněni. O počtu rukojmí se jen spekuluje, dva z nich byli již osvobozeni. Policie se nyní podle všeho pokouší vyjednávat, aby se situace řešila poklidně.

Původní text ZDE.

Sefilian byl zadržen v červnu. Je znám jako tvrdý kritik arménského prezidenta, především kvůli situaci v Náhorním Karabachu. Jeho opoziční hnutí Nová Arménie loni na podzim oznámilo, že zahajuje proces výměny moci v zemi. Podle Sefiliana je nemožné výměnu dosáhnout prostřednictvím voleb, ale jen právě povstáním lidu. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…