Po obavách z vraždy prý přišly výhrůžky. Dohry Klausovy amnestie?

25.08.2015 13:51

Na Lidovky.cz vyšel rozhovor se šéfem Nadačního fondu proti korupci Petrem Soukenkou. Mluvil o tom, jak mu vyhrožoval bývalý Mrázkův muž, jak měl ochranku, i o údajné připravě likvidace miliardáře Karla Janečka, na které se měl podílet lobbista Peter Kovarčík.

Po obavách z vraždy prý přišly výhrůžky. Dohry Klausovy amnestie?
Foto: Archiv NFPK
Popisek: Petr Soukenka, Nadační fond proti korupci.

Kovarčík údajně nabízel až 10 milionů korun za „odstranění miliardáře Karla Janečka“. Vadil mu totiž jeho Nadační fond proti korupci, který ukázal na „lobbistovu spojitost se švýcarským účtem se stamiliony, na němž se mohou nacházet úplatky za Klausovu amnestii.“ Janeček ale nebyl jediný, kdo se ocitl v zájmu podsvětí. Petr Soukenka, šéf jeho fondu, musel totiž mít ochranku.
 
K tomu se Soukenka vyjádřil, že mu bylo vyhrožováno. „Letos mi bylo naznačeno určitým člověkem, že bych si měl dát pozor,“ tvrdí Soukenka a dodává, že podle fondu se ocitl ve „středně rizikové“ situaci a kvůli tomu měl po dobu zhruba tří týdnů ochranku. Údajně mu vyhrožoval člověk blízký Františku Mrázkovi.
 
„Nemyslím si, že chtěl fyzickou likvidaci mě a mé rodiny. Nebezpečné bylo, že ten člověk dnes není v nejlepší finanční kondici a akcí proti mně by se mohl snažit někomu zavděčit,“ říká Soukenka. Spíše se ale bál obtěžování než přímého násilí. Například že by ho někdo sledoval. 
 
 
„Chtěl ohledně vyšetřování amnestie zprostředkovat jednání mezi nadačním fondem a někým ‚mocným‘,“ vysvětluje Soukenka, co po něm Mrázkův známý chtěl. Zároveň se přiznal, že to není poprvé, kdy čelí výhrůžkám. Jednou se dostal do křížku i s Ivanem Rittigem. „Ten mi i sám v jednom pořadu na Frenkvenci 1 vyhrožoval sežráním.“
 
O Janečkově údajné likvidaci však nic neví a moc to neřeší. „Kdyby existovalo reálné nebezpečí, že by panu Janečkovi nebo mně hrozila újma, tak by policie přijala bezpečnostní opatření,“ je si jist Soukenka.
 
Pochybuje také o Kovarčíkově účasti, který podle něj rozhodně neměl dost financí na to to provést. „Kdyby chtěl za vraždu pana Janečka zaplatit 10 milionů, tak by je musel někde sehnat.“ 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…