Po rozhovoru Zemana v ruské televizi vláčeli prezidenta bahnem. Teď ale dostali výprask oni. Známá tvář z minulé Sněmovny tvrdě účtuje

11.12.2018 15:42

Potom, co prezident Zeman promluvil v ruské televizi a konstatoval, že západní protiruské sankce jsou zbytečné a že Evropská unie, bohužel, nemá silného lídra, jakým je např. Vladimir Putin v Rusku, se na českou hlavu státu snesla vlna kritiky. Analytik Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty prohlásil, že se Zeman v podstatě dopustil velezrady. Někdejší poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa mu však rychle slovní úder vrátil.

Po rozhovoru Zemana v ruské televizi vláčeli prezidenta bahnem. Teď ale dostali výprask oni. Známá tvář z minulé Sněmovny tvrdě účtuje
Foto: Screen: NTV.ru
Popisek: Prezident Miloš Zeman v ruské televizi NTV.

Bývalý poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa se rázně zastal prezidenta Miloše Zemana, který ve čtyřicetiminutovém interview pro ruskou televizi konstatoval, že západní sankce vůči Rusku jsou k ničemu. Tento názor Zeman vyslovuje opakovaně. Opakovaně prohlašuje, že ekonomickými sankcemi se ještě nikdy ničeho nedosáhlo. Chalupa na sociální síti Facebook dodal, že tyto sankce poškozují především Českou republiku a další země podobné velikosti.

„Sankce jsou tak jako tak sofistikovaně obcházeny silnými ekonomikami a nadnárodním kapitálem a poškozují – natrvalo vyřazují i do budoucna z tržní soutěže v ruském prostředí malé ekonomiky – tedy i podnikatelské subjekty ČR a ČR jako takovou,“ napsal Chalupa.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Pokud jde o Zemanovo prohlášení, že Evropské unii schází nějaký silný lídr podobný Vladimiru Putinovi v Rusku, Chalupa s prezidentem souhlasí a je tomu v podstatě rád. Za lídryni Evropské unie byla dlouho považována německá kancléřka Angela Merkelová, ale ta se chystá do politického důchodu. Chalupa má za to, že je to jedině dobře.

Novou nadějí mohl být pro euro francouzský prezident Emmanuel Macron, ale ten má teď doma v podstatě „občanskou válku“. Chalupa tímto souslovím poukazuje na nepokoje vyvolané hnutím žlutých vest.

„A skutečný lídr, loutkovodič s velkým L, mistr Soros, už také ztrácí kontrolu nad šachovnicí... Kdo je tedy nyní vlastně tím evropským lídrem?“ otázal se Chalupa.

Nakonec přidal pár slov na téma obvinění prezidenta Miloše Zemana z velezrady za jeho jednání, které je podle kritiků v rozporu se zájmy České republiky. I tady má Chalupa jednoznačně jasno.

„A pokud senátní výbor pro obranu a bezpečnost České republiky vede pan Fišer (?!) (Pavel Fischer - pozn.red.), rusofobní pornoherec Janda hystericky vykřikuje do medií pološílené výzvy, pro daňového poplatníka zadarmo drahý senátor Drahoš vychvaluje multikulti inkvizitora Halíka, pan narcis a politický vyčuránek Hilšer uráží prezidenta a pan Moravec, alias brouk Pytlík, je považován za hlásnou troubu veřejnoprávnosti, pak není skutečně co dodat, a chápu zahraničí, že si při vyslovení ‚Czech republic‘ klepou na čelo nebo se soucitně pousmějí...“ uzavřel Chalupa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …