Po tomhle už nikdo tleskat nebude. Lékař z TOPky se neudržel. Schovejte medika, až si pro něj přijdou, vyzval

24.03.2020 15:00

Lékař Šimon Reich, který působí ve VFN v Praze a také v TOP 09 na Praze 6, na svém facebookovém profilu odmítl akce tleskání zdravotníkům. Podle jeho slov jej to ještě více demotivuje a probouzí to v něm vztek, pocity bezmoci a zoufalství.

Po tomhle už nikdo tleskat nebude. Lékař z TOPky se neudržel. Schovejte medika, až si pro něj přijdou, vyzval
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

„Tleskáme zdravotníkům? Ne, děkuji,“ odmítl Reich. „Mně osobně všechno to tleskání a děkování zdravotníkům nepomáhá. Spíš mě to ještě více demotivuje a probouzí to ve mně velký vztek, pocity bezmoci a zoufalství. Teď si na nás najednou všichni vzpomněli? A tleskají? To snad nemůžete myslet vážně říkám si,“ poznamenal.

Anketa

Podporujete předsedu vlády Andreje Babiše? (Ptáme se od 24.3.2020)

93%
7%
hlasovalo: 39607 lidí

Lékařům by podle jeho slov pomohlo víc, kdyby lidé slíbili, že zvolí toho, kdo dá zdravotnictví dohromady, kdo připraví a prosadí nutné reformy. „Pomohlo by nám víc, kdyby se lidé nechali slyšet, že si za kvalitní zdravotnictví rádi zaplatí. Pomohlo by nám víc, kdyby lidé zůstali doma, pokud nemají dušnost a horečky,“ uvedl Reich.

„Chcete pomoct zdravotníkům? Fajn. Přestaňte tleskat a začněte se zajímat, v jakém stavu zdravotnictví doopravdy je, jaké má dlouhodobé problémy, co a jak by se mělo změnit. Přestaňte posílat srdíčka a začněte se chovat 100% zodpovědně. Přestaňte si mazat med kolem pusy, nalijte si čistého vína a přiznejte si konečně, že na nás celých 30 let z vysoka všichni kašlou. A hlavně, až si vláda přijde pro nic netušícího medika, kterého chce poslat do první linie bez adekvátního tréninku a ochranných pomůcek, tak ho schovejte, stejně jako ti statečnější schovávali kdysi ty, kteří měli být odesláni na práci do ‚pracovních táborů‘. Tahle vláda nemá dle mého soudu daleko k vládě zločinecké,“ dodal.

„Pokud se zeptáte mě, tak nejenom pan premiér a pan ministr zdravotnictví patří za mříže. Tohle není legrace a myslím to smrtelně vážně. Většina opozičních politiků se nicméně i přesto dál chová, jako by se vlastně nic moc nedělo. Obávám se, že se prostě nikdy nedokážeme poučit. Pochopitelně pevně doufám, že se hluboce mýlím. Tohle všechno, co se zde za poslední měsíce stalo (resp. nestalo), si regulérně říká o druhou revoluci,“ uzavřel.

Jeho slova pak sdílela s dovětkem „Asi tak“ demonstrantka Jana Filipová, která uspěla se svou žalobou proti premiérovi Andreji Babišovi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…