Po útocích na německé ženy zahřmělo na Slovensku. Robert Fico vzkazuje uprchlíkům...

07.01.2016 21:18

Slovenský premiér Robert Fico tvrdě zareagoval na německou silvestrovskou kauzu obtěžování žen. Mezi pachateli byli podle všeho i žadatelé o azyl a předseda slovenské vlády si nepřeje, aby se něco podobného stalo i na Slovensku. Proto nepošle peníze ani do potravinových fondů, ale jen na obranu vnější hranice Schengenu.

Po útocích na německé ženy zahřmělo na Slovensku. Robert Fico vzkazuje uprchlíkům...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

„Nechceme, aby se i na Slovensku stalo něco jako v Německu, aby někdo zneužil naše ženy na veřejných místech,“ napsal slovenský politik na sociální síti Facebook. „Rozhodli jsme se proto jednoznačně zaměřit naši finanční pomoc zejména k ochraně vnějších schengenských hranic. Nechceme, aby skončila v různých potravinových fondech,“ pokračoval.

Obratem doplnil, že Slovensko nadále odmítá povinné kvóty, ale nepřijme byť jediného azylanta ani dobrovolně. Jen to je cesta, jak na Slovensku zabránit vzniku soudržné muslimské komunity, která by představovala riziko.

Připomeňme, že mezi pachateli útoků na ženy byli i žadatelé o azyl a někteří se přímo dovolávali pozvání od německé kancléřky Angely Merkelové. Ta obratem vzkázala, že pachatelé útoků mohou být bez milosti vyhoštěni.

V diskusi pod příspěvkem se slovenský premiér dočkal pochval, a to jak od Slováků, tak od Čechů. Mnozí naši spoluobčané vzkázali do Bratislavy, že drží palce a přejí si, aby se náš premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) choval stejně. Řada Slováků ale tak vstřícná nebyla. Požadovali Ficovu demisi, neboť je hrozivé, jak ze Slovenska dělá policejní stát.

Diskuse pod příspěvkem byla opravdu rozsáhlá. Jde o více než stovku příspěvků.

Robert Fico doslova napsal:

Nechceme, aby sa aj na Slovensku stalo niečo ako v Nemecku, aby niekto obťažoval naše ženy na verejných priestranstvách. Rozhodli sme sa preto jasne orientovať našu finančnú pomoc najmä na ochranu vonkajšej schengenskej hranice. Nechceme, aby skončila v rôznych potravinových fondoch. Tak, ako sme odmietli povinné kvóty, ani na dobrovoľnom základe neurobíme žiadne rozhodnutie, ktoré by viedlo k vzniku ucelenej moslimskej komunity na Slovensku. Toto je jediná cesta, ako eliminovať riziká.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…