Po volbách do Rady ČT: Wollnerovi přišla posila. Z Člověka v tísni. Zvednou mu sledovanost?

01.06.2020 14:46

Panuje obava, že po zvolení nových členů do Rady ČT bude snaha zatnout jistým pořadům tipec. A tak už se podporovatelé houfují a chtějí podpořit 'nezávislou ČT' jejich sledováním. Dnes se jedná o Reportéry ČT, které propaguje pracovnice Člověka v tísni a Agentury pro začleňování. A sám Marek Wollner.

Po volbách do Rady ČT: Wollnerovi přišla posila. Z Člověka v tísni. Zvednou mu sledovanost?
Foto: Facebookový profil Nory Fridrichové
Popisek: Nora Fridrichová a Marek Wollner

Volby do Rady ČT jsou za námi, demonstrace proti výsledkům před námi. Mezi protestujícími už je celkem jasno, které pořady si prý noví radní v Radě ČT vezmou na paškál a kterým lidem budou chtít ztrpčovat život. Jedním z těch, o kom se mluví, je i hlavní tvář Reportérů ČT, Marek Wollner.

„Zažil jsem v Radě ČT duo Baumruk - Fibingerová, které se v Reportérech ČT pokoušelo cenzurovat reportáže o ODS a ČSSD. Ani tehdy jsem si pokusy o cenzuru nenechal vnutit. Můžu vás jen ujistit, že s tím nehodlám na stará kolena začínat,“ ujistil své příznivce moderátor na Twitteru, že ustupovat nehodlá.

Anketa

Budou Spojené státy v roce 2030 stále největší světovou mocností?

9%
91%
hlasovalo: 5488 lidí
Nicméně, už se objevila akce na podporu „nezávislé ČT“ a jmenovitě Reportérů ČT. Jejím organizátorem je Charlota Dědková, dle profilu na sociální síti LinkedIn koordinátorka výzkumu Agentury pro sociální začleňování a 'Communication Officer' pro neziskovku Člověk v tísni.

Narozdíl od jiných akcí tato nevyžaduje ani to, aby lidé vyšli do ulic. „Přepněte v pondělí na Reportéry a ukažte tím, že Vám jde o nezávislou ČT. Volba členů Rady ČT ukázala, že je nezávislost této instituce vážně ohrožena,“ vzkazuje Dědková jednoduše. Zatím se k akci přihlásilo přibližně 1200 lidí, dalších 4,1 tisíce má zájem. Není známo, čeho chtějí účastníci docílit, zda je to nadprůměrná sledovanost, nebo něco jiného.

Co však jisté je, že s propagací na Facebooku vypomohl sám moderátor pořadu, který akci sdílel.

Dodejme ještě, že již včera se uskutečnila podobná akce, nazvaná 'Podporuji nezávislou ČT - sleduji 168 hodin'. Moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová ji však nepropagovala.

 

reklama

autor: kas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…