Počet uprchlíků mířících k italským břehům roste, hlásí Frontex

12.08.2016 19:10

Podle zprávy agentury Reuters vzrostl za červenec počet příchozích migrantů do Itálie o 12 %. Je to o zhruba 25 000 lidí více než loňský rok. Většina z nich pochází z Nigérie a Eritrey, jak uvádí zpráva evropské agentury pro správu hranic Frontex.

Počet uprchlíků mířících k italským břehům roste, hlásí Frontex
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Agentura Frontex uvedla, že v červenci vzrostl počet příchozích migrantů do Itálie. Důvodem je zřejmě v současnosti uzavřená migrační trasa mezi Tureckem a Řeckem.

Počty příchozích od ledna do června letošního roku jsou však srovnatelné s těmi z roku loňského. V obou časových úsecích do Itálie připlulo zhruba 95 000 lidí.

Současně s vyšším počtem příchozích však údajně výrazně klesla kvalita člunů a lodí, které mají od pašeráků k dispozici. „V posledních měsících jsou čtyři z pěti plavidel nekvalitní nafukovací čluny,“ stojí ve zprávě Frontexu. „Mnoho z migrantů uvedlo, že byli nuceni do plavby v malých člunech a dřevěných loďkách navzdory tomu, že se báli o život.“

Celý text zde

Vzhledem k tomu, že Francie i Švýcarsko uzavřely hranice, zůstává tak velké množství migrantů stále v Itálii. Tři tisíce migrantů jsou v současnosti jen v Miláně.

Na druhou stranu do Řecka přišlo letos v červenci o 97 % méně migrantů než za stejnou dobu v loňském roce, především z důvodu dohody mezi EU a Tureckem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…