Poche postrkuje Petříčka, naznačil Hamáček. Není spokojen, jak vedu ČSSD

22.02.2021 8:31

Předseda ČSSD Jan Hamáček bude mít na nadcházejícím sjezdu strany, kde se bude volit předseda, vyzyvatele. Je jím ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. O souboji se Hamáček rozhovořil pro dnešní MF Dnes.

Poche postrkuje Petříčka, naznačil Hamáček. Není spokojen, jak vedu ČSSD
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Hamáček mimo jiné uvedl, že jej oznámení Petříčkovy kandidatury překvapilo. "Bral jsem to tak, že má Tomáš za prioritu dělat lídra v Praze a soustředit se na to. Evidentně tam došlo k nějakému vývoji. Otázkou je, jestli změnil názor Tomáš, nebo zda mu to bylo nějakým způsobem doporučeno z jeho okolí. Ale to jsou spekulace," poznamenal Hamáček.

Na otázku, jestli lidmi z Petříčkova okolí má na mysli mimo jiné bývalého europoslance Miroslava Pocheho, odpověděl následující. "Rozdělil bych to do dvou rovin. Kolega Poche není spokojen, jak vedu ČSSD, to několikrát řekl. Je to legitimní, každý má právo takový názor vyjádřit. Samozřejmě si mohu klást otázku, jestli to není důsledek toho, že se mi ho nepodařilo prosadit na ministerstvo zahraničí. Ale to jsou asi věci z minulosti," poznamenal Hamáček.

Zároveň dodal, že nikdo nikomu nebrání, aby dal straně nový impulz. "Otázkou je, jestli tím impulzem má být můj kolega z vlády. Pokud je hlavním směrem kritiky naše účast ve vládě," sdělil. 

"Velmi pečlivě jsem sledoval Tomášova vyjádření. Některým věcem nerozumím. Například, když řekl, že já jsem s tou vládou příliš spojen, tudíž je zapotřebí, aby to dělal někdo jiný, kdo s ní tolik spojen není. Říká to někdo, kdo v té vládě sedí. Z logiky věci – pokud chce někdo stavět tým, který není s vládou spojen, tak z ní odejde," řekl Hamáček a dodal, že případné Petříčkově demisi bránit nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…