Počtení plné lásky, zalité sluníčkem? Ne. Učitelé promluvili o muslimech v Německu

24.07.2017 7:30

Organizace American Jewish Committe provedla v Berlíně průzkum mezi učiteli z jednadvaceti škol, podle jehož výsledků mezi tureckými a arabskými studenty „kvete“ antisemitismus a salafismus. Vedle Židů tito studenti rovněž nenávidí Němce, homosexuály a Evropu jako celek.

Počtení plné lásky, zalité sluníčkem? Ne. Učitelé promluvili o muslimech v Německu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muslimové

Oslovení pedagogové ve většině případů uvedli, že se při výuce osobně setkali s antisemitskými incidenty. Zatímco mezi rodilými Němci je nepřípustné se vzhledem ke druhé světové válce byť jen kriticky vyjadřovat na adresu Židů, mladí Turci a Arabové se běžně „urážejí“ větou: „Ty žide!“. „Průzkum potvrdil, že antisemitismus je součástí islámské ideologie,“ cituje rakouský deník Kronen Zeitung šéfa berlínské pobočky organizace American Jewish Committee Deidre Bergera.

Muslimské dívky se v berlínských školách rovněž stávají terčem agrese od svých soukmenovců, pokud se nezahalují či se stýkají s německými hochy. Stejně tak průzkum potvrdil, že turečtí a arabští studenti nerespektují učitele ženského pohlaví. A co je neméně znepokojivé, někteří arabští a turečtí studenti se tímto nepřátelským způsobem ke svým spolužákům chovají na základě „instrukcí“ imámů.

„Vymývání mozků od imámů z mešit musí být skutečně přesvědčivé, když se tito studenti tak ostře a nekompromisně vymezují vůči Západu, Americe a projevují se tak antisemitsky. Proti tomu musíme bojovat se vší vervou,“ uvedl jeden z učitelů. Jeho kolegové si dále v rámci průzkumu stěžovali, že bouři nevole budí u tureckých a arabských studentů už jenom to, když začnou v hodinách vykládat o demokracii a právním státě.

Celý text v němčině máte k dispozici ZDE.

Mnozí z učitelů už raději o Židech a Izraeli v hodinách ani nehovoří, stejně jako o teroristickém útoku na Světové obchodní centrum z 11. září 2001. Muslimští studenti obvykle kontrují s různými konspiračními teoriemi a smysluplná výuka pak již není možná. „Dokonce i od studentů, které je možné považovat za inteligentní a otevřené, jsem slyšel vychvalovat právo šaría,“ podivoval se další nejmenovaný pedagog pro vzdělávací magazín news4teachers.

Průzkumu se v rámci projektu „Demokratie stärken – Aktiv gegen Antisemitismus und Salafismus“ účastnilo dvacet sedm učitelů. Deidre Berger navíc tvrdí, že zdaleka nejde o ojedinělou záležitost. Problémy připouští také školní inspektorka z SPD Sandra Scheeresová. „Jsem přesvědčena, že výpověd těch téměř třiceti učitelů přesně odráží realitu. Na druhou stranu bychom neměli ty mladé studenty stigmatizovat. Je třeba o konfliktu na Blízkém východě otevřeně hovořit,“ cituje Kronen Zeitung Scheeresovou a dodává ironicky, že ve výsledku mnoho učitelů takovou diskuzi raději vynechává.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…