Podávám demisi, to mělo zaznít. Hlava na špalek. Opozice se ozývá po projevu premiéra k národu

21.09.2020 22:14

Nepřihlásil se k osobní odpovědnosti ani nepodal demisi, po pondělním mimořádném projevu ke koronavirové krizi, se kterým premiér Andrej Babiš (ANO) předstoupil před český národ, se valí ostrá kritika z řad zástupců opozice. Jiní jeho výstup označili za „čistý předvolební projev“. Podívejte se sami na jejich reakce.

Podávám demisi, to mělo zaznít. Hlava na špalek. Opozice se ozývá po projevu premiéra k národu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Premiér vystoupil s mimořádným projevem v den, kdy ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) rezignoval na svou funkci. Jeho řečnění bylo podrobeno kritické analýze opozičních politiků, podle kterých vynechal to důležité, k čemu se hlásil v prvním projevu při jarní vlně covidu-19 v březnu a v dubnu – k osobní odpovědnosti za všechna krizová opatření.

„V projevu premiéra mi chybělo vyjádření, které zdůrazňoval minule. Že ‚jako premiér přebírá plnou politickou odpovědnost‘,“ napsal na svůj facebook předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Od té doby dává v kritických chvílích chlapsky a bez váhání hlavu na špalek. Hlavu kohokoliv jiného než svoji,“ doplnil.

V podobném duchu se vyjádřila i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která by vzhledem k Babišovým přešlapům očekávala oznámení o odstoupení z funkce ministerského předsedy. „Vážení občané, za současný neutěšený stav v boji s koronavirem jsem plně zodpovědný, protože jsem se řídil přáním lidí na facebooku a nesprávně korigoval rady odborníků. Podávám proto demisi,“ napsala názorně, co mělo z úst premiéra zaznít a nezaznělo.

Projev premiéra následně označila za „dlouhý volební spot“.

Předseda ODS Petr Fiala dnes podle svých slov sledoval Babišův „bezradný a bezobsažný projev“. „Jeho jediným cílem bylo nějak napravit špatný dojem z chaosu, který premiér a vláda způsobili. Na tom, co premiér označil za úkol do budoucna, měla vláda pracovat od května a dnes to mělo být dávno připraveno,“ konstatoval.

S blížícími se krajskými volbami se navíc ptá: „Jaký smysl mělo vysílání tohoto projevu na všech celostátních televizích týden a půl před volbami?“

O předvolebním projevu hovoří i senátor Václav Láska: „Neuvěřitelné. V době krize čistý předvolební projev. Vyzvednutí vlastních imaginárních zásluh a hledání viníků všude okolo. Informační přínos pro veřejnost – nula. Bravo, pane premiére,“ dodal senátor kriticky směrem k předsedovi vlády.

Někdejší ministr vnitra za ODS Ivan Langer na svém facebooku vyjádřil znudění nad slovy premiéra Babiše, která mu nic nepřinesla, a stručně podotkl: „Další zbytečný projev.“


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…