Podívejte se, co vzkázal Barack Obama muslimům na celém světě

06.06.2016 16:25

Americký prezident Barack Obama při příležitosti začátku měsíce ramadán vyjádřil podporu všem americkým muslimům a nejen jim. Připomněl, že USA jsou jednou velkou rodinou, která je tak pestrá jako jednotná.

Podívejte se, co vzkázal Barack Obama muslimům na celém světě
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Ve svém prohlášení k ramadánu popřál Obama společně se svojí ženou Michelle všechno nejlepší muslimům celého světa. „Pro mnohé je tento měsíc příležitostí k reflexi a duchovnímu růstu, odpuštění, trpělivosti a houževnatosti, soucitu s těmi méně šťastnými a jednotě napříč komunitami,“ napsal prezident USA a připomněl, že kromě jiného je ramadán měsícem skvělé kuchyně.

„U nás, ve Spojených státech, jsme požehnáni muslimskou komunitou pestrou jako národ sám,“ uvedl, přičemž zmínil, že muslimové byli v USA od samého začátku jejich existence a noví stále přicházejí.

„Jak muslimští Američané oslavují svatý měsíc, připomněli mi, že my Američané jsme jako jedna rodina. Stojím pevně s komunitami muslimských Američanů v jejich odmítnutí hlasů, které se snaží nás rozdělit, omezit naše náboženské svobody a občanská práva,“ napsal s tím, že je třeba spolupracovat ve snaze ukončit utrpení těch, kterým se nedostává základních lidských práv, a že USA přivítají každého uprchlíka, „i v včetně těch muslimských“.

Na závěr pozval všechny muslimy, aby jej přišli navštívit během ramadánu v Bílém domě a dodal, že si neumí představit lepší oslavu ramadánu, než na konec svého funkčního období uctít muslimský podíl na americké společnosti.

Ramadán je devátým měsícem islámského kalendáře, během kterého drží muslimové od východu do západu slunce půst. Je to jeden z nejsvatějších svátků a jeden z pěti pilířů islámu. Muslimové věří, že to bylo právě během ramadánu, kdy byl proroku Mohamedovi zjeven Korán. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…