Podívejte se, jak se sportuje v Islámském státu. Vystrašení lidé raději nechali bojovníky vyhrát

11.07.2016 16:44

Bojovníci Islámského státu se rozhodli ukázat světu svou lidskou stránku, a tak se namísto obvyklých zvěrstev a poprav, které šíří po internetu, objevily v médiích fotografie sportovní události, které se účastnily i děti. ISIS se tak „zoufale snaží vytvořit obraz normálního života“.

Podívejte se, jak se sportuje v Islámském státu. Vystrašení lidé raději nechali bojovníky vyhrát
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Internetová prezentace Islámského státu běžně zahrnuje ty nejhorší popravy a zvěrstva, ze kterých běhá mráz po zádech. Tentokrát se však ISIS rozhodl otočit a pokusil se vyvolat dojem normálního života.

Na fotografiích, které se objevily na internetu, jsou zachyceny sportovní a jiná klání, která se odehrála v iráckém městě Tall Afar. Účastníci provizorní „Olympiády džihádu“ se tak za dohledu vousatých mužů v turbanech přetahovali lanem, obíhali židle, ti nejmladší z nich i nafukovali balónky a za odměnu si odnášeli pytle sladkostí.

Celé akci přihlížely davy lidí, přičemž první řady příslušely dalším mužům v turbanech. Došlo i na fotbal, kdy se na hřišti proháněli hráči v dresech britských fotbalových týmů, jako třeba Manchester City.

Podle Daily Star dokonce stoupenci ISIS roznášeli po městě letáky, aby se akce zúčastnil co největší počet lidí. Přestože však údajně naléhali i na starší obyvatele, aby se přidali k „zábavě“, ti je jen ze strachu nechávali vyhrát.

„Disidenti tvrdí, že ISIS, známý také jako Daeš, se zoufale snaží ukázat, že ve městech jako Mosul v Iráku a Rakká v Sýrii, které jsou pod palbou koaličních a vládních sil, ubíhá život zcela normálně.“ Akce se však účastnili jen muži a děti, jelikož ženy „nechtěly být viděny, že se dopouštějí něčeho, co by mohlo být na veřejnosti považováno za nepřijatelné“.

„Ty hry jsou vskutku hloupé – pobíhat kolem židlí na hudbu a přetahování se lanem. Bojovníci ISIS vždy začali hrát jako první a pak přibírali další lidi. Kdo by se opovážil odmítnout?“ řekl disident. „Je dobrý nápad je nechat vyhrát. Kdo ví, co by se jinak stalo? Příště to může být vaše hlava, která bude ležet na zemi ve špíně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…