Podívejte se, kolik po státu chce Tluchoř a spol.

17.07.2014 10:12

Exposlanci ODS Šnajdr, Tluchoř a Fuksa se potom, co neuspěli na Ministerstvu spravedlnosti, budou domáhat náhrady škody soudně. Každý podle MF Dnes požaduje 48 poslaneckých platů, což vypočetli na 3 miliony korun. Kvůli stíhání v kauze Nagyová prý bylo poškozeno jejich jméno a nemohli se tak ucházet o poslanecký mandát.

Podívejte se, kolik po státu chce Tluchoř a spol.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rebelové ODS v čele s poslancem Tluchořem

Poté, co bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa neuspěli na Ministerstvu spravedlnosti, budou podle informací MF Dnes vymáhat odškodnění soudně. Jde o větev v kauze Nagyová, která sledovala, zda poslanci přijali úplatek ve formě příslibu postů ve státní správě výměnou za to, že odejdou ze sněmovny. Všichni tři strávili měsíc ve vazbě, aby je nakonec Nejvyšší soud vyňal z pravomoci orgánů činných v trestním řízení.

MF dnes přišla s informací, že exposlanci chtějí náhradu zisku za měsíc ve vazbě, náhrady za advokáta a především náhradu nemajetkové újmy. Tu vyčíslili na tři miliony korun. A jak k této částce došli? Vypočítali ji prý jako součet poslaneckých platů za čtyři roky řádného mandátu, o který se údajně kvůli poškození svého jména nemohli ucházet. To znamená, že každý z nich žádá plat za 48 měsíců.

Advokát Lukáš Trojan, který zastupuje Marka Šnajdra, připustil, že újmu naschvál stanovili poměrně vysoko. „Soudy mohou ten nárok pouze snižovat, nikoli přisoudit vyšší náhradu škody. Z toho důvodu jsme stanovili škodu na tři miliony korun,“ cituje Trojana MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…