Podívejte se, kolik vláda vyplatila úředníkům na odměnách

11.07.2014 8:31

Celkem 155 milionů korun rozdělila vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) úředníkům na odměnách za první pololetí. Uvedl to dnes Český rozhlas - Radiožurnál. Nejvíc peněz rozdal úřad vlády, a to 26 milionů, nejvyšší odměnou pro jednotlivce bylo 130.000 korun pro jednoho z náměstků na ministerstvu financí. Obě předchozí vlády však rozdělily podle rozhlasu loni za půlrok práce výrazně více peněz, kabinet Petra Nečase dokonce o více než polovinu vyšší částku než Sobotkův.

Podívejte se, kolik vláda vyplatila úředníkům na odměnách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Průměrná prémie na jednoho člověka udělená současnou vládou činila podle Radiožurnálu 15.746 korun. Nejvyšší průměrné odměny si vysloužili pracovníci úřadu vlády, kde na jednoho člověka připadlo 51.793 korun, a úředníci na ministerstvu zemědělství s průměrem 20.570 na jednoho.

Nečasova vláda dala loni úředníkům na odměnách za první pololetí krátce před svým pádem zhruba 244 milionů korun. Předseda úřednického kabinetu Rusnok, který Nečase loni v červenci vystřídal, vysoké prémie kritizoval. Přesto pak ale Rusnokův kabinet v prosinci rozdal téměř 180 milionů, přestože nezískal důvěru a vládl v demisi, uvedl Radiožurnál. Tehdejší ministr financí Jan Fischer dokonce jednomu z náměstků dal odměnu ve výši 310.000 korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…