Podívejte, za kolik Kč vás pustí na Emmu Smetanu. A Miroslava Němcová...

15.10.2018 11:40

Kdo nemá zítra co dělat, má unikátní příležitost si poslechnout známé české novináře a také poslankyni ODS Miroslavu Němcovou spolu s Petrem Dolínkem za ČSSD. Již toto úterý se totiž pořádá seminář „Vliv současných českých médií na férovou politickou soutěž“. A to v prostorách Sněmovny. Seminář zaštiťuje internetový deník Forum24. Komu by se kvůli vystoupení Pavla Šafra nechtělo do Prahy, má i jiné možnosti vyžití. V Brně a v Plzni se koncem října a začátkem listopadu chystá Sametový speciál s Emmou Smetanou pořádaný DVTV. Nicméně, zde už musí počítat se vstupným.

Podívejte, za kolik Kč vás pustí na Emmu Smetanu. A Miroslava Němcová...
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Emma Smetana

„Zajímá vás, jak se změnila politická soutěž v době, kdy média vlastní oligarchové, případně politici? Existuje nějaký způsob, jak tuto situaci změnit? A jak se na věc dívají nejen novináři, ale třeba také poslankyně Miroslava Němcová?“ Těmito slovy láká deník Forum24 čtenáře na zítřejší seminář v Poslanecké sněmovně. V okamžiku napsání článku je na facebookovém profilu akce 10 přihlášených a 92 zainteresovaných , takže není nutné se strachovat, že není volné místo.

Profil semináře na FB

Anketa

Litujete, že se rozpadlo Československo?

73%
27%
hlasovalo: 13897 lidí

Kdo bude hovořit? Z politiků Miroslava Němcová, místopředsedkyně volebního výboru, a Petr Dolínek, místopředseda volebního výboru. A z novinářů Pavel Šafr, šéfredaktor deníku Forum24, Robert Čásenský, šéfredaktor magazínu Reportér, Jakub Patočka, šéfredaktor Deníku Referendum, a Michal Klíma, člen správní rady Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. Přičemž moderovat bude Markéta Ježková. Panelová diskuze se bude odehrávat od 14:00 hodin v budově Poslanecké sněmovny – místnost č. 108/Státní akta. O vstupném není řeč.

Ne tak u Sametového speciálu DVTV. O těchto tématech půjde řeč v Plzni: „Jak se žije Čechům téměř třicet let po revoluci? Mají z čeho žít? Berou ve srovnání s evropskými zeměmi dost peněz? A jak zásadní byla pro ekonomický vývoj země kuponová privatizace? Kondice české ekonomiky – hlavní téma pro Plzeň!“ Otázky jsou trochu jiné v Brně: „Jak se od sametové revoluce proměnily české školy? Umíme využít možností, které nám svoboda a demokracie nabízejí? Nebo naše školství ustrnulo v devadesátých letech a možná ještě dál?“

Akce v Plzni na FB

V Brně se událost bude konat již za 14 dní, a to 29. října. V Plzni pak 8. listopadu. V Praze si pak musí diváci DVTV počkat až do 17. listopadu. V Brně se mohou účastníci těšit na Martina Veselovského, v Plzni pak na Emmu Smetanu společně s ekonomem Tomášem Sedláčkem. Ale kdo se chce na akci podívat, musí si připlatit. Obě akce stojí shodně, 350 Kč. Je cena adekvátní? Tuto úvahu necháme na čtenářích. Nutno ovšem říct, že oba moderátoři zatím přilákali více účastníků než seminář deníku Forum24.

Akce v Brně na FB:

Screenshoty ze stránek, kde je možné sehnat lístky:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…