Separatisté popravují zajatce. Máme důkazy, píše respektovaná organizace

09.04.2015 10:42

Amnesty International, organizace, která monitoruje porušování lidských práv, prý má důkazy o tom, jak proruští separatisté na východě Ukrajiny popravili ukrajinské vojáky, kteří byli drženi jako rukojmí. Píše server Novinky.cz

Separatisté popravují zajatce. Máme důkazy, píše respektovaná organizace
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Po městě chodí skupiny "opolčenců", tedy domobranců

Tři zajatí ukrajinští vojáci a následně záběry, kde jsou vidět jejich těla v márnici. „Tato tvrzení musejí být rychle, důkladně a nestranně vyšetřena. Pachatelé musejí být stíháni u nezávislých soudů, které uznávají úřady,“ řekl tajemník ředitele Amnesty International pro Evropu a Střední Asii Denis Kirošev, píšou Novinky a odkazují na BBC.

Celý text zde

Dle serveru Novinky.cz jsou na videu, které získala Amnesty International, vidět tři těla zajatých ukrajinských vojáků v márnici, s prostřelenými hlavami a hrudníky. Svědkové AI prý uvedli, že byl jeden ze zadržených ukrajinských vojáků zastřelen z bezprostřední blízkosti přímo velitelem separatistů. Dle serveru novinky.cz se prý dokonce velitel separatistů chlubil ukrajinskému deníku Kyiv Post, že osobně zabil patnáct zajatých ukrajinských vojáků.

 Jeden z poradců separatistů prý sdělil minulý rok BBC, že zadržené ukrajinské vojáky popravují záměrně, aby předešli chaosu, který by mohl vzniknout. Píšou Novinky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…