Podle MMF bude dopad zpomalení Číny silnější, než se zdálo

03.09.2015 6:48

Dopad zpomalení růstu čínské ekonomiky bude silnější, než se původně očekávalo. Uvedl to ve středu Mezinárodní měnový fond (MMF) ve zprávě před páteční a sobotní schůzkou ministrů financí velkých světových ekonomik (G20) v Ankaře. Zpomalení Číny se podle MMF projeví poklesem cen komodit i na akciových trzích.

Podle MMF bude dopad zpomalení Číny silnější, než se zdálo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vůdcové Čínské lidové republiky od předsedy Maa

"Přechod Číny k mírnějšímu tempu růstu, ačkoli zhruba odpovídá předpokladům, bude mít patrně významnější přeshraniční dopad, než se dříve předpokládalo, což se odrazí v poklesu cen komodit a poklesu akciových trhů," uvedl MMF.

Čínská ekonomika loni vzrostla o 7,4 procenta, což byl nejpomalejší růst za 24 let. Vláda očekává, že letos ekonomika poroste stejným tempem, ekonomové ale počítají s jejím dalším zpomalením, většinou na zhruba sedm procent.

Také aktivita v čínském zpracovatelském sektoru v srpnu klesla nejprudším tempem za poslední tři roky, zatímco růst v sektoru služeb zpomalil. Vyplývá to z údajů, které v úterý zveřejnil čínský statistický úřad.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…