Podle Martina Fendrycha je Putin jako rváč, který na nás řve: Tak si to poď rozdat, srabe. Ty měkkej, omezenej, zápaďáckej demokrate

16.03.2015 16:54

Na serveru Aktuálně.cz sdílí svůj názor komentátor Martin Fendrych. Z jeho článku je patrný jeho úhel pohledu, kde popisuje Putina se slovy: "Monstrum se vším všudy." Fendrych popisuje svými slovy události kolem zmizení Vladimira Putina a také komentuje Putinovo "přiznání o Krymu".

Podle Martina Fendrycha je Putin jako rváč, který na nás řve: Tak si to poď rozdat, srabe. Ty měkkej, omezenej, zápaďáckej demokrate
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Podle Martina Fendrycha je ruský prezident Vladimir Putin vnímán jako současná velká hrozba západnímu demokratickému světu. Je prý neustále středem pozornosti. Fendrych popisuje zmizení Putina jako jedenáctidenní zpravodajskou hru, do které byl podle něj zcela bezpochyby Putin zapojený. "Kreml předvádí, jak je odlišný od slabých, nediktátorských režimů, které si takové hry prostě nemohou dovolit. Není možné, aby Angela Merkelová nebo Barack Obama zmizeli bez vysvětlení na jedenáct dní,“ uvedl ve svém článku Fendrych.

Fendrych současnou situaci v Rusku srovnává s dobou komunistického Sovětského svazu za dob vlády Leonida Brežněva, kdy prý tehdejší režim také dokonale tajil okolnosti kolem Brežněva. I přesto, že prý prodělal několik mozkových mrtvic a infarktů, tehdejší totalitní režim neinformoval tamní veřejnost.

Dle Fendrycha dělá tyto věci, jako je skrývání na nějakou dobu, Putin záměrně, aby odvedl pozornost od vraždy opozičního ruského politika Borise Němcova. Fendrych si je také jist tím, že zároveň Putin záměrně utváří obraz "monstra“. "Putin je monstrum se vším všudy. Monstrum okolo sebe potřebuje záhady, tajemství, je jako nějaký zlomyslný řecký bůh,“ napsal Fendrych.

Celý text zde

Fendrych zmiňuje ve svém článku spekulace, podle kterých je prý možné, že Putin zmizel na nějaký čas, stejně jako to udělal v době plánování útoku na Ukrajinu. Podle něj je tedy možné, že se může jednat o podobný důvod zmizení, kdy tentokrát prý plánuje zabrání ukrajinského přístavu Mariupol, či plánuje vyvolání další "hybridní války“ v jedné z pobaltských zemí.

Podle Martina Fendrycha se na sociálních sítích objevila informace o zabití Viktora Zolotova, Putinova velitele ochranky. To podle něj byl už jen krůček k "jistotě“, že v Kremlu proběhl puč. Důvodem údajného puče mělo být podle Fendrycha to, že Putin nezvládl čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova, který je údajně spojován s vraždou Borise Němcova.

Fendrych neváhal s urážlivými slovy na účet Putina a ve svém článku dodal: "Tak se buduje monstrum, zloduch na druhou.“ Tato slova uvedl v souvislosti, kdy podle něj Putin celou dobu popíral angažovanost ruských vojáků na východní Ukrajině a Krymu a nakonec prý všechno přiznal ve filmu "Krym, Cesta do vlasti.“

Dle Fendrycha si tak "monstrum“ dělá co chce a tím se vysmívá dokonce svým vyznavačům,  mezi které označil i Miloše Zemana, protože prý celý rok tvrdili, že se Putin na Ukrajině vojensky neangažuje. Martin Fendrych vidí Vladimíra Putina takto: "Je jako rváč, který běhá po hospodě, ukazuje bicepsy a vyzývá: No tak pojď, pojď si to rozdat, srabe. Tady spíš pojď si to rozdat, ty měkkej, omezenej, zápaďáckej demokrate,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…