Podle ODS Pecina lhal a měl by odstoupit

24.03.2010 10:02

Kvůli prokazatelnému nelegálnímu zasahování do trestních kauz žádají občanští demokraté, aby byl ministr vnitra Pecina odvolán.

Podle ODS Pecina lhal a měl by odstoupit

Grémium ODS v úterý uvedlo ve svém prohlášení, že by ministr vnitra Martin Pecina měl odstoupit ze své funkce, protože prokazatelně zasahoval do trestních kauz.

Podle občanských demokratů prokázalo úterní jednání parlamentního výboru pro bezpečnost jednoznačně skutečnost, že Pecina lhal, když na otázky Ivana Langera odpovídal, že nevstupoval do trestních kauz, neorganizoval, nevelel a neúčastnil se jednání s vedením Policie ČR a s civilními osobami v konkrétní trestní kauze.

"Policejní funkcionáři (kteří byli přítomní na výboru) ve svých vystoupeních potvrdili, že se takové jednání za účasti ministra vnitra Martina Peciny, ve kterém se řešil další postup v konkrétní kauze (bývalého vysokého důstojníka policie Petra Židka), uskutečnilo," uvedla ODS ve svém prohlášení.

Pecina zasahoval do více kauz

Podle občanských demokratů vyplývá skutečnost, že jednání skutečně proběhlo, i z písemných důkazů, které Langer výboru předložil. Navíc se podle něj nejednalo o jediný vstup ministra vnitra do trestní kauzy. "Je zřejmé, že ministr vnitra Martin Pecina jednal minimálně jednou v této konkrétní kauze i s civilními osobami," oznámila ODS.

Občanští demokraté považují jednání ministra Peciny za skandální a domnívají se, že by z něho měl vyvodit důsledky i premiér. "Vyzýváme proto premiéra Jana Fischera k odvolání ministra vnitra Martina Peciny a netolerování dalších zásahů členů jeho vlády do konkrétních trestních kauz a ovlivňování jejich průběhu," uvádí se ve svém prohlášení ODS.

Více čtěte:
Pane Pecino, jste vejce Jiřího Paroubka, rozčiloval se Langer

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…