Podle Slonkové je Březina nejvlivnější muž v Praze. Jeho voliči ho přitom vykroužkovali

18.05.2015 13:17

Internetový blog Neovlivní v uplynulých dnech sestavil žebříček nejvlivnějších osobností naší metropole. Tomu překvapivě vládne sociální demokrat Karel Březina. Jeden z jeho kolegů však ParlamentníListy.cz informoval o tom, co se příliš neví.

Podle Slonkové je Březina nejvlivnější muž v Praze. Jeho voliči ho přitom vykroužkovali
Foto: Martin Kovář
Popisek: ČSSD slavila 1. máj ihned po KSČM

"Březina je údajně nejvlivnějším mužem Prahy, ale když se podíváte na Prahu 15, kde kandidoval, určitě budete překvapení jeho famózním, volebním úspěchem," sdělil redakci sociální demokrat, který si nepřál být jmenován. Jeho tvrzení se ovšem potvrdilo. Někdejší polistopadový ministr totiž na patnáctce kandidoval za ČSSD na třetím místě, i přesto se do zastupitelstva nedostal. Byl vykroužkován a nahrazen Karlem Strnadem.

"Asi pro svůj veliký volební výsledek získal post předsedy obvodního výkonného výboru Prahy 15," dodal náš zdroj. I tato informace sedí. Březina je na této Praze předsedou, Jiří Vohlídal a Jana Trková pak místopředsedy. "Březina jde do běla, když se mu připomene, jak ho mají lidí rádi," uzavřel náš sociálně demokratický zdroj.

Doplňme, že za Březinou skončila starostka Prahy 10 a šéfka ANO v metropoli Radmila Kleslová, pražská primátorka Adriana Krnáčová obsadila šestou pozici.

V říjnu 2014 byl Březina pravomocně odsouzen za neoprávněné pobírání odměn za práci v dozorčí radě Dopravního podniku Prahy v letech 2007 až 2011, nyní je zastupitelem na magistrátu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…