Podle Ťoka bude tendr na nového výběrčího mýtného připraven do konce roku

01.11.2015 16:57

Do konce letošního roku bude připravena soutěž na výběr provozovatele stávajícího mýtného systému po roce 2016, kdy vyprší desetiletá smlouva s firmou Kapsch. Tendr by měl být připravený i v případě, že ÚOHS zruší přidělení zakázky na poradenství pro přípravu tendru firmě Deloitte. V pořadu ČT Otázky Václava Moravce to dnes uvedl ministr dopravy Dan Ťok (za ANO).

Podle Ťoka bude tendr na nového výběrčího mýtného připraven do konce roku
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Na setkání do Pardubic přijel také ministr dopravy Dan Ťok

Zakázku bez výběru ministr firmě Deloitte přidělil podle svých slov v souladu se zákonem kvůli časové tísni, protože v běžné soutěži by nebylo možné stihnout vybrat poradce a následně i provozovatele mýtného systému tak, aby stát mohl bez přerušení vybírat mýto od začátku roku 2017. Za každý den, kdy by se mýto nevybíralo, by stát přišel o 25 milionů Kč. Maximální smluvní odměna pro Deloitte 52 milionů Kč by se tak zaplatila během dvou dnů. Zadání zakázky Deloitte napadla u ÚOHS společnost Cross Zlín, která je dodavatelem Kapsche.

Podle poslance a stínového ministra dopravy Karla Šidla (KSČM) i v současné situaci hrozí to, že ministerstvo výběr nového provozovatele nestihne. Pak by to muselo zřejmě řešit dodatkem s firmou Kapsch. Dodatek by měl minimálně zajistit snížení stávající ceny.

Tři roky v mikrovlnném systému s Kapschem, pak možná někdo jiný

Harmonogramem na přípravu tendru se měla tento týden zabývat vláda, odložila jej ale s tím, že by se jím nejdříve měla zabývat koaliční rada. Ta se sejde v pondělí.

Vybraný provozovatel bude zajišťovat výběr mýta v stávajícím mikrovlnném systému dodaném Kapschem po další tři roky. Paralelně by měla běžet technologicky neutrální soutěž na systém výběru mýta po skončení tohoto tříletého období.

Elektronické mýtné se v Česku vybírá od roku 2007 na více než 1400 kilometrech dálnic, rychlostních silnic a vybraných částech silnic první třídy na základě desetiletého kontraktu s firmou Kapsch. V systému je zaregistrováno zhruba 830.000 kamionových palubních jednotek. Za loňský rok se na mýtném vybralo 8,7 miliardy korun, k letošnímu červenci více než 63,5 miliardy. Z toho stát Kapschi a jeho subdodavatelům zaplatil 16,3 miliardy korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…