Podle poradce prezidenta Obamy by USA měly vyzbrojit Ukrajinu proti Rusku

20.11.2014 6:39

Poradce amerického prezidenta Baracka Obamy pro otázky národní bezpečnosti Tony Blinken je přesvědčen, že USA by měly uvažovat o vyzbrojení Ukrajiny proti Rusku. Jak dnes informovala agentura AP, poradce by tak chtěl dosáhnout toho, aby si Rusko „dvakrát rozmyslelo", zda dál destabilizovat sousední zemi.

Podle poradce prezidenta Obamy by USA měly vyzbrojit Ukrajinu proti Rusku
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Blinken, který by se měl stát - pokud ho potvrdí Senát - náměstkem ministra zahraničí Johna Kerryho, uvedl, že Rusko velmi vážně porušuje uzavřené dohody o tom, že se nebude vměšovat do občanské války na Ukrajině.

Podle něj by USA měly uvažovat o posílení ukrajinské armády, jakožto o poselství Moskvě. Dodávku zbraní na Ukrajinu podporuje velká část amerického Kongresu v čele s republikánským senátorem Johnem McCainem. Obamova vláda se tomu ale zatím bránila.

McCain při dnešní debatě v knihovně amerického Kongresu, která byla věnována odkazu Václava Havla, mimo jiné kritizoval reakci Spojených států a Západu na dění na Ukrajině. Západní země by podle senátora měly Kyjevu dodávat přinejmenším zbraně a podrobné zpravodajské informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…