Podle slovenských novin je škoda, že se v ČR diskutuje více o Zemanových vulgarismech než o jeho jiných činech

06.11.2014 11:34

Je škoda, že o vulgárním slovníku prezidenta Miloše Zemana se v Česku diskutuje více než o jeho jiných a mnohem nebezpečnějších počinech, napsal dnes slovenský list Sme. V této souvislosti zmínil Zemanovu podporu „imperiálním ambicím" ruského prezidenta Vladimira Putina, obdiv k čínskému vládnoucímu systému nebo údajné zneužívání státních vyznamenání k odměňování lidí, jejichž jedinou zásluhou je, že udělali prezidentovi nějakou službičku.

Podle slovenských novin je škoda, že se v ČR diskutuje více o Zemanových vulgarismech než o jeho jiných činech
Foto: hns
Popisek: Hovory z Lán, ilustrační koláž

„Pokud to půjde takto dále, bude Zeman stále více připomínat směšnou postavičku z pohádky, požitkářského pašu odměňujícího oblíbence a patolízaly, kteří v něm živí pocit důležitosti. Možná se dočkáme, že nejvyšší české státní vyznamenání postupně dostanou Zemanův osobní lékař, výrobce jeho nejmilejších uzenin, soused, co mu v době nepřítomnosti pečuje o chatu na Vysočině, a v první řadě výrobce slivovice, na kterou prý prezident přesedlal z donedávna preferované becherovky," uvedl list.

Podle komentátora Zemanovi od zvolení prezidentem příliš nevycházejí jeho záměry. „Nestal se pánem české politiky, ačkoliv mu k tomu občas chybělo málo. Nevyšel mu pokus s nevolenou prezidentskou vládou, nevyšel puč v nejsilnější straně ČSSD a nebyl to on, kdo nakonec ze zákulisí sestavoval novou vládu," poznamenal deník. Dodal, že prozatím Zemanovi nevycházejí ani občasné pokusy současnou koalici oslabit a rozeštvat například tím, že si udělá spojence z šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše.

Deník soudí, že Zeman sice získal zvolením v přímé volbě pocit obrovské moci, za důležité ale list označil to, zda je vládní koalice dostatečně stabilní. „Pokud ano, může prezident vyvádět všelijaké kousky, reálně ovšem o ničem nerozhoduje," tvrdí list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…