Podmínky k převodu starších družstevních bytů nejspíš budou zachovány

04.09.2013 12:30

Podmínky pro převody družstevních bytů a skupinových rodinných domů z vlastnictví některých bytových družstev, která vznikla před 1. lednem 1992, zřejmě budou zachovány novým zákonem. Jednomyslně to ve středu podpořili senátoři z ústavně-právního výboru.

Podmínky k převodu starších družstevních bytů nejspíš budou zachovány
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto - byty v panelovém domě

Vláda normu předložila kvůli novému občanskému zákoníku, který dosavadní úpravu tak, jak je obsažena v zákoně o vlastnictví bytů a vyhlášce o podpoře družstevní výstavby, s platností od ledna příštího roku zruší. Pravidla se mají vztahovat i na převod bytů, které družstva nechala vybudovat formou nástaveb a vestaveb na domech jiných vlastníků.

Norma se týká nejen družstev, ale i zhruba 100.000 bytů a jejich uživatelů. Pokud by nebyla přijata, stavební bytová družstva by od příštího roku například neměla povinnost převádět bezúplatně byty svým členům. Družstva by měla také problémy s vypořádáním úvěrů, které dostaly, nebo s vracením státních příspěvků, pokud podmínky jejich přidělení porušila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…