Podnikatel chystá v Brně islámské centrum. Jde po mně dokonce i Sládek, stěžuje si

27.02.2016 9:19

Ještě ani nebylo otevřeno, a už budí vášně. Řeč je o připravovaném Islámském kulturním centru v Brně-Králově Poli. Jeho kritici se obávají poklesu cen nemovitostí a toho, že bude centrem radikalismu. To ale podnikatel Abdulrahman Adday v rozhovoru, který poskytl serveru Lidovky.cz, odmítá.

Podnikatel chystá v Brně islámské centrum. Jde po mně dokonce i Sládek, stěžuje si
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Sládek

Podnikatel přiznal, že takový odpor nečekal. „Nenapadlo by nás, že se toho chytnou méně úspěšní politici a pokusí se na centru získat hlasy v blížících se volbách. V Kuřimi jsme vždy měli naprosto korektní vztahy,“ uvedl. Na dotaz, jací politici na něj útočí pak uvedl, že je to například Miroslav Sládek, který se snaží vrátit do politiky.

Celý text je ZDE

Navzdory výpadům politiků a protiislámských skupin je rozhodnut Islámské kulturní centrum otevřít. „Naopak si myslím, že to kulturní centrum je dobrým řešením, jak lidem vysvětlit, že nesouhlasíme s terorem, ani s radikály z Islámského státu. Chceme do centra zvát odborníky a lidi z univerzit, aby vysvětlili, že islám a radikální islám je něco úplně jiného,“ uvedl.

Vysvětlil také, proč se rozhodl otevřít Islámské kulturní centrum. „Chtěl jsem vytvořit místo, které bude sloužit pro setkávání, sdílení hodnot a výměně myšlenek a porozumění arabské a české kultury.“ Podobné centrum dosud fungovalo v Kuřimi, protože ale bylo „trochu z ruky“, rozhodl se jej přestěhovat do Brna. Zde by mělo sdružovat lidi podobné kultury. „Myslím tím arabsko-islámskou. Lidé si pak v centru mohou vyměňovat názory a mohou si tam poslechnout i nějaké přednášky. Plánujeme občas pozvat i autority z vysokých škol. Také chceme pořádat kurzy českého jazyka, ale i toho arabského pro naše děti, které se v Česku narodily a pro veřejnost,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…