Podnikatel, spojovaný s Václavem Klausem, v novinách pochválil novou vládu

10.03.2014 8:39

Novou vládu si v rozhovoru pro pondělní Lidové noviny pochvaluje podnikatel Peter Kovarčík, který je znám dobrým vztahem s Václavem Klausem. List tento vztah ilustroval otištěním fotografie z roku 1993, kde Klaus sedí vedle Kovarčíka při sledování tenisového turnaje Škoda Czech Open.

Podnikatel, spojovaný s Václavem Klausem, v novinách pochválil novou vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka přijímá gratulace po vyjádření důvěry své vládě

Anketa

Který pravicový politik je nejlepší?

56%
15%
4%
14%
hlasovalo: 9219 lidí

Kovarčík v rozhovoru přivítal, že ministři už nechtějí „dirigovat“ státní firmy, jako tomu prý bylo za vlád Petra Nečase a Mirka Topolánka. Jeho spolupracovníka Dalíka dokonce označil za „monstrum“.

Podle Kovarčíka se naše země nenachází v dobré finanční kondici a považuje za dobré, že vládní koalici tvoří protichůdné síly - levicová ČSSD a středopravé ANO. „Andrej Babiš brzdí totální posun doleva,“ pochvaluje si Kovarčík, kterého deník označil za „multimilionáře“, jenž v současnosti pořádá společenské „eventy“ jako Dny USA a EU nebo předávání cen Thálie.

List připomíná, že Kovarčík byl v minulosti kritizován za to, že pro svou firmu Czech Teleaxis dokázal získat ze státních firem desítky milionů pro své byznysové aktivity. Kovarčík na to reagoval tím, že o peníze ze státních zdrojů příliš nestojí. „Na druhou stranu ke státním firmám přistupuji jako k soukromým firmám – nabízím produkt, který jim může pomoct. Rozdíl je v tom, že když jednáte s privátním sektorem, vždycky víte, s kým jednáte a že daný člověk jedná ve prospěch firmy,“ uvedl s tím, že v minulém volebním období byl problém, že se „do procesu zasahovalo shora“. Pro Kovarčíka byl „šíleným zážitkem“ ministr dopravy v Rusnokově vládě Zdeněk Žák. „Míchat se do hospodářské činnosti resortu znamená hrozbu, že vedle vás rychle vyroste monstrum typu Dalík nebo vás začne ovládat vaše milenka,“ tvrdí Kovarčík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…