Podnikatel z kauzy České pošty udeřil na Chovance. Prý zneužívá policii

19.08.2015 20:33

Podnikatel Lukáš Čadek, jenž figuruje v kauze České pošty, obvinil ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), že zneužívá policii. Případ projedná i Bezpečnostní rada státu.

Podnikatel z kauzy České pošty udeřil na Chovance. Prý zneužívá policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta

„On ví úplně o všem. Používá policii jako svoji soukromou bezpečnostní agenturu, a za tím si stojím,“ řekl České televizi. Tato slova pronesl podnikatel Lukáš Čadek na adresu ministra vnitra Milana Chovance poté, co se začaly šířit informace o údajném korupčním pozadí případu spojeného s Českou poštou.

Lukáš Čadek vede s Českou poštou spor o více než dvě desítky milionů korun kvůli obchodu, který se nezdařil. Kamil Choc, který přerušil své členství v ČSSD, prý podnikateli nabídl, že spor vyřeší mimosoudní cestou za úplatek ve výši tří milionů korun, z toho měl milion být pro samotného ministra Chovance. Ten to odmítá.  

Kromě Bezpečnostní rady státu bude ve čtvrtek jednat také krajský výkonný výbor ČSSD, jemuž by měl Choc podat svůj výklad celé kauzy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…