Podrazák, křivák, napsal Okamura o lidovci. Boj o senátní křeslo teď dál jiskří

09.12.2013 10:27

Bývalý senátor, nyní šéf hnutí Úsvit přímé demokracie a poslanec Tomio Okamura zradil své voliče kvůli vlastním vyšším politickým ambicím. Nasliboval, a pak své voliče po roce hodil přes palubu. Aniž se začervenal, nabízí nyní voličům svého skoro tchána a mele totéž, co před rokem. To všechno vyčítá Okamurovi předseda Nezávislých František Zwyrtek.

Podrazák, křivák, napsal Okamura o lidovci. Boj o senátní křeslo teď dál jiskří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

"Pan Okamura své voliče svého senátního obvodu po roce zradil. Vykašlal se na ně a šel do sněmovny. A aby toho nebylo dost, nabízí jim nyní svého skoro příbuzného, otce své současné přítelkyně. Zkrátka takový rodinný podnik. A myslí si, že mu na to voliči skočí," píše Zwyrtek ve vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Celé vyjádření Františka Zwyrteka ZDE.

A co by podle něj měli voliči udělat? "Vykašlat se na tohoto mluvku s metodou přeskakující gramofonové jehly a vrátit se do osvědčených vod," navrhuje předseda Nezávislých. Nahradit Okamuru by podle něj mohla bývalá senátorka Jana Juřenčáková, která podle Zwyrteka voliče nezradí.

"Rozdíl od Okamury je v tom, že Jana Juřenčáková ví, co chce, pro region – zatímco Okamura ví, co chce, jen pro sebe a nově pro svou rodinu," prohlásil Zwyrtek.

Okamura se Talaše zastává a vysvětluje jeho nominaci

Otec Okamurovy partnerky, lékař Pavel Talaš z Napajedel na Zlínsku bude skutečně kandidovat za hnutí Úsvit ve volebním obvodě č. 80 v části Zlínska a Uherskohradišťska, kde byl dosud senátorem Okamura.

Poslanec uvedl, že Talaš má navíc veřejnou podporu hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše, které nyní jedná o vstupu do vlády. Rozhodujícím důvodem, proč přesvědčil Talaše ke kandidatuře, byla podle Okamury skutečnost, že sám chce ke svému kraji i nadále zachovat ten nejužší vztah. "Při výběru kandidáta jsme ovšem zvažovali i další fakt – tedy to, že chceme, aby moji voliči na Zlínsku věděli, že jsem stále jejich zástupce a že i můj nástupce je pokračovatelem mé práce," napsal Okamura ve svém vyjádření, které zveřejnily ParlamentníListy.cz.

Celé vyjádření Okamury k Talašově kandidatuře ZDE.

"Vím, že pro mnohá média to může být důvod k nějaké kritice. Ovšem pro nás je rozhodující, aby naši voliči věděli, že můj nástupce není anonymní člověk vytažený z rukávu, ale naopak můj nebližší člověk, ve kterého já osobně mám tu nejvyšší důvěru. Pan doktor Talaš nebyl nikdy v žádné straně, a pokud v nějaké bude, tak doufám, že si vybere Úsvit," dodal poslanec.

Přestřelka Okamury s lidoveckým kandidátem

Příbuzenskou spřízněnost Pavla Talaše s Okamurou však kritizují média i jeho protikandidáti. "Pokud nominuje takřka rodinného příslušníka, zavání mi to výtahem k moci," sdělil ParlamentnímListům.cz starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar, kandidát KDU-ČSL.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Podle Okamury jej Kunčar očerňuje i jinak, přičemž ještě před pár dny žádal o podporu. "A dnes se dočítám v médiích, jak pan Patrik Kunčar z KDU-ČSL kritizuje najednou moji práci, špiní mě a naváží se do mě. A sám sebe vychvaluje. To je neuvěřitelné chování. Před 14 dny chce ode mne podporu, a když ji nedostal, tak mi vrazí kudlu do zad," postěžoval si předseda Úsvitu svým příznivcům a čtenářům na sociální síti Facebook.

"Chcete opravdu, aby Vás v Senátu za Zlínsko zastupoval takový bezcharakterní člověk s ohebnou páteří jako Patrik Kunčar z KDU-ČSL? Když se takto podrazácky chová již nyní, co bude dělat potom, kdybyste si ho zvolili do Senátu? Děsivá představa, další křivák..." zaútočil na soupeře Tomio Okamura.

Na to ale vzápětí opět reagoval lidovecký starosta. Okamurovi v otevřeném dopise vzkazuje: Nikdy jsem vás nepomlouval. "Nejsem si vědom, že bych se někde vychvaloval a Vás za zády pomlouval," píše Kunčar, který zároveň pro ParlamentníListy.cz sdělil: "My jsme pana Okamuru podporovali už v jeho senátní kampani. Umožnili jsme mu vystoupení, pomohli jsme mu uspořádat setkání s občany i se starosty a nikdy jsme za to nechtěli ani korunu. Já osobně jsem ho volil ve druhém kole senátních voleb," uvedl.

Co přesně napsal na Kunčarovu adresu Okamura:

Nestačím zírat na to, co o mně říká starosta Uherského Brodu na Zlínsku Patrik Kunčar z KDU-ČSL. Tento člověk mi před 14 dny volal a žádal mě o veřejnou podporu, protože bude kandidovat v doplňovacích senátních volbách na Zlínsku, které se konají  10. - 11. ledna 2014. Říkal mi, jak by mu moje veřejná podpora pomohla ke zvolení. Slušně jsem mu vysvětlil, že ho podpořit nemůžu, protože bude naše hnutí Úsvit stavět do voleb svého vlastního kandidáta, navíc s podporou hnutí ANO, MuDr. Pavla Talaše.

A dnes se dočítám v médiích, jak pan Patrik Kunčar z KDU-ČSL kritizuje najednou mojí práci, špiní mě a naváží se do mě. A sám sebe vychvaluje. To je neuvěřitelné chování. Před 14 dny chce ode mne podporu, a když ji nedostal, tak mi vrazí kudlu do zad.

Chcete opravdu, aby Vás v Senátu za Zlínsko zastupoval takový bezcharakterní člověk s ohebnou páteří jako Patrik Kunčar z KDU-ČSL? Když se takto podrazácky chová již nyní, co bude dělat potom, kdybyste si ho zvolili do Senátu? Děsivá představa, další křivák...

Přijďte nás prosím 10. - 11. ledna na Zlínsku určitě podpořit k volbám, bude nízká volební účast, takže každý Váš hlas bude potřeba, aby nás bylo pro uskutečnění změn v Parlamentu víc. Mluvte prosím i s Vaší rodinou a přáteli a přiveďte je k volbám také. Děkuji za podporu.

ODVÁŽNĚ KE ZMĚNĚ!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…