Podrazy a pomluvy v ČSSD. Bez Zemana to skončí špatně, sdělil exministr Marcel Chládek

21.02.2017 7:46

Hostem diskuse na internetové televizi DVTV byl Marcel Chládek, bývalý ministr školství za ČSSD, nyní předseda středočeské organizace Strany práv občanů.

Podrazy a pomluvy v ČSSD. Bez Zemana to skončí špatně, sdělil exministr Marcel Chládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr školství a tělovýchovy Marcel Chládek

Co mu v sociální demokracii vadilo natolik, že v ní musel skončit? O svém dalším působení v sociální demokracii přemýšlel více než rok. „Nakonec ve mně uzrávalo přesvědčení tuto stranu opustit. Bylo několik důvodů. Jeden z nich byl, že s některými kolegy uvnitř sociální demokracie jsem si nerozuměl dlouhodobě. Je to jedna z věcí, které nechci ventilovat. Po krajských volbách jsem začal mít silný pocit, že sociální demokracie místo aby řešila důvod, proč prohrála krajské volby, tak začala řešit, aspoň v regionech, kde jsem měl přehled, kdo bude na kandidátce do Poslanecké sněmovny. Proč tam bude ten a proč tam nebude onen. Mě už přestalo bavit i to, že člověk neustále musel řešit nějaké intriky, podrazy, fámy, pomluvy,“ uvedl Chládek.

Celé video je ZDE

Sociální demokracii podle Chládka v posledním období opustily stovky, možná tisíce členů. „Já už jsem u toho nechtěl být, popřál jsem jim vše dobré, říká Chládek. Myslí si, že podzimní volby sociální demokracie prohraje. „Myslím, že nebude první a že nebude ani ve vládě,“ upřesnil.

Proč vstoupil do strany, která má, jak sám uznává, jen mizivé procento preferencí? „Mnoho lidí nechápe, že někdo je v politice proto, že chce udělat něco pro lidi,“ uvedl s tím, že mnoho členů ČSSD zajímá více vlastní pozice po volbách, zda se udrží v politice na placené pozici než to, co chtějí lidé a co bude s naší zemí.

Velká část sociálních demokratů prý podporuje Miloše Zemana. „Já si nemyslím, že by ČSSD neměla podporovat Miloše Zemana. Dokonce si myslím, že je to jeden z klíčových momentů. Pokud sociální demokracie nepodpoří Miloše Zemana do prezidentských voleb, tak si vyrobí další svůj problém. Myslím, že by si vytvořila problém s vlastními členy, protože velké procento členů ČSSD i na úrovni řadových členů bez funkcí chce podporovat Miloše Zemana. Pokud ČSSD nebude podporovat Miloše Zemana, tak to může ovlivnit rozhodování těchto členů o tom, jak budou volit. A to jak ve volbách do Sněmovny, tak v případě prezidentských voleb,“ varoval.

Předpokládá, že Zeman na prezidenta kandidovat bude. „Pokládám ho za dobrého prezidenta, a když bude kandidovat, bude patřit k horkým favoritům.“

Chládek také uvedl, že pokud by jeho vlastní volební výsledek byl velmi slabý, zvažoval by prý své další působení. To by bylo v případě, že by neměl nejvíce preferenčních hlasů na kandidátce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…